fredag, januari 25, 2008

Opinionsläget

I dag kan man läsa att avståndet mellan oppositionen och den borgerliga regeringen är rekordstort till oppositionen fördel. Hela 20,6 % skiljer mellan blocken i Synovates januari mätning. Vänsterblocket, (V), (S) och (MP) får tillsammans 58,5% medan regeringspartierna, (M), (KD), (FP) och (C) får 37,9%.

Det är glädjande att vi i oppositionen har ett stort övertag och det ger oss självförtroende att fortsätta vårt arbete för regimskifte 2010 och bedriva konstruktiv och hård politik gentemot sittande alliansregering fram tills dess.

Men allt är inte frid och fröjd tycker jag. Med endast 5,6% av sympatierna är vänsterpartiet den minsta av de tre partierna i oppositionen. Detta trots en ökning med 0,8 sen förra mätningen. Vi borde ligga bättre till i denna vänstervind som sveper över landet. Kan inte peka på något spontant som vi gör fel men något måste göras för att få upp våra siffror i opinionsmätningarna. Givetvis ska man inte stirra sig blind på dessa mätningar men jag tror ändå att för partiets självkänsla att det är viktigt att få upp siffrorna.

Vi har många duktiga företrädare inom partiet i riksdag, landsting och kommuner som gör ett väldigt bra jobb för medborgarna och för vårt parti. Därför är jag inte orolig inför kommande val men vi måste få igång en debatt om hur vi kan få ut partiet på ett bättre sätt bland väljarna så att vi kan få in fler aktiva medlemmar och sympatisörer. Jag har en stor förhoppning av att vi kommer att lyckas med detta. Vi har en spännande tid och arbete framför oss med stora möjligheter för vårt kära vänsterparti.

Inga kommentarer: