torsdag, januari 24, 2008

Sju sanningar om chefredaktören på denna blogg

Det har blivit en trend att bloggskrivare skriver sju sanningar om sig själva. Jag som är chefredaktör på denna blogg tycker väl att det är en bra och trevlig sätt att beskriva sig själv. Jag har blivit uppmanad av Nybros vänsterpartis ordförande Kaj Raving att skriva så det är lika bra att annamma uppmaningen.

1.) Jag är en föreningsmänniska och är med i olika föreningar och grupperingar och tycker det är intressant och lärorikt. Tycker om att ventilera mina åsikter och lyssna på andras. De föreningar och grupper jag är aktivt är med i:


Vänsterpartiet i Emmaboda,
sitter med i styrelsen i Johansfors IF,
Suppleant i Åfors teaterförening,
Med i den lokala kommunal arbetarförbundets sektionsföreningens valberedning.
Är nyvald i Emmaboda kommuns näringslivsgrupp
Är med i den arbetsgrupp som arbetar med att utreda Bildningsnämndens framtids lokal och verksamheter i Emmaboda kommun.
Sitter i Kommunfullmäktige och Bildningsnämnden för Vänsterpartiet.

2) Jag är en god människa som är omtänksam mot andra och kan känna empati och sympati för människor som inte mår bra. Försöker uppmuntra och se mina vänner, arbets- partikamrater och andra som finns i min närhet. Tror att vi människor, som i grunden är ett flockdjur, mår bra av att människor bryr sig om varandra och devisen att man ska "behandla andra som man själv vill bli behandlad" är ingen klyscha utan i allra högsta grad sanning och den försöker jag följa och ha som ledstjärna både på jobbet och privat.

3) Är allmänbildad och är intresserad av olika saker som händer och sker i vår värld. Allt från geologi, biologi, historia till geografi, paleontologi, arkeologi och astronomi. Kan nog hänga med i en diskussion som rör dessa ämnen. Sen kanske jag inte har djupa kunskaper i allt men kan lite om mycket.

4) Är inte sån som ser allt nattsvart utan försöker hitta positiva saker i olika problem även om det inte alltid är lätt. Jag tror att man klarar av tillvaron bättre med en positiv livssyn. För vi vet alla att det förr eller senare kommer händelser som påverkar oss på ett negativt sätt som kan vara svåra att hantera. Det därför man inte ska gnälla över småsaker utan istället efter sin förmåga försöka göra något åt de uppkomna problemen. De småsaker jag menar är sådana som man själv, ibland med hjälp av andra, kan påverka på något sätt.

5) Borde städa oftare men tiden räcker inte till och att se att jag inte brukar överklassnära tjänster eller har någon svart städpiga är lätt. Men jag jobbar på att få ordning på lägenheten.

6) Har ett stort idrottsintresse och tycker sport är fascinerande. Det som man ibland får uppleva i sportvärlden är dramatisk och oerhört spännande. Det är så mycket mer än att se andra människor utöva sin idrott. Det är svårt att beskriva det med ord det man känner i själen när man får uppleva dramatisk idrott. Men man ryser i hela kroppen och man rycks med på alla sätt. Åforsteaterns manusförfattare Roland Jansson från Göteborg säger att fotboll är som teater med boll och teater är som fotboll utan boll. Det finns många beröringspunkter där dramatiken bara är en av dessa.

7) Denna chefredaktör är singel så finns det någon kvinna där ute som kan tänkas sig att få del i livets passioner dvs Socialism och Bajen är hon välkommen att höra av sig :-)

Det var några sanningar om mig, det finns andra sanningar som inte ryms här men det är bara att fråga om det fler sanningar du vill veta och undrar över.

Inga kommentarer: