söndag, mars 23, 2008

Stoppa massavvisningar till krig!

Vi har förstått att det förbereds massavvisningar till Afghanistan. Det är allvarligt och det är dags för regeringen att agera!

- På grund av det försämrade säkerhetsläget i Afghanistan är det uppenbart att ingen kan avvisas till landet. Det är också den enda rimliga tolkningen av svensk utlänningslag. Vi tycker att det är rimligt att regeringen tar initiativ så att avvisningarna stoppas. Vi står fast vid vår uppfattning att ingen skall avvisas till ett land där det råder väpnad konflikt, krig eller andra svåra motsättningar, säger Kalle Larsson, flyktingpolitisk talesperson för vänsterpartiet.

Flera av Vänsterpartiets riksdagsledamöter har reagerat på planerna på massavvisning och arrangerat aktioner:

Ulla Andersson, partiets ekonomisk politiske talesperson, har engagerat sig i fallet, Adel 22 år, som den 17 mars hämtades av polis för utvisning till Afghanistan. Andersson besökte i onsdags Migrationsverket i Gävle för att uttrycka sin oro och kritik.

Hans Linde, partiets utrikespolitiske talesperson, har tillsammans med en grupp afghaner besökt migrationsverket i Kollered. Efter besöket arrangerade vänsterpartiet och afghanska föreningen i Göteborg en manifestation utanför migrationsverkets lokaler mot avvisningar.

Onsdagen den 19 mars träffade Kalle Larsson företrädare för Afghanska Riksföbundet för att diskutera hur man gemensamt kan arbeta för att stoppa avvisningarna.

Inga kommentarer: