torsdag, april 17, 2008

Inför Hammarby IF- Helsingborg IF









HAMMARBY IF- HELSINGBORG IF, SÖDERSTADION KL 19.00


Redan i kväll är det återigen dags för Hammarby att spela allsvensk match. Denna gång ställs de grönvita hjältarna mot Helsingborg hemma på vackra Söderstadion. En minst lika tuff match som senast i måndags mot AIK så det gäller att Hammarby är fokuserade till 100 % på uppgiften.

Hammarbys målvakt Rami Shaaban är fortfarande sjuk och det innebär att Kristoffer Björklund återigen står i mål. Med tanke på hur bra han gjorde det i derbyt senast så borde han ha stort självförtroende att klara av denna uppgift. Han utstrålar ett härligt lugn och jag hoppas detta sprider sig till övriga lagdelar.

Missar matchen gör också Kleber Saarenpää som fick en smäll mot AIK och David Johansson som just blivit pappa .Ett stort Grattis från mig. De som ersätter är troligtvis José Monteiro och Emil Johansson som hoppade in senast och gjorde det bra. På mittbacken spelar Suleyman "Sulan" Sleyman och Christian Traoré . Dessa måste spela på topp för att hindra Henrik Larsson & co i Helsingborg att lyckas i sitt anfallspel.

På mitten är Petter Andersson väldigt viktig för Hammarby. Han har spelat bra i början av allsvenskan med sitt kraftfulla offensiva spel. Ska man vara lite negativ på Petter ska det i såfall vara att han skjuter för lite. Han har ju ett bra tillslag som han borde utnyttja oftare. Sen tror jag att Sebastian Castro- Tello får starta tillsammans med spelskicklige Louay Chanko och Erkan Zengin. Den som vinner mittfältskampen tror jag vinner matchen så därför är Hammarbys mittfältare nyckelspelare i kväll. De måste spela bestämt med säkra snabba pass som kan luckra upp Helsingborgsförsvaret.


Sen måste Hammarby hitta målet igen. Både Charlie Davies och Paulinho på topp måste börja leverera. Davies försöker och hade ett par jättelägen att avgöra derbyt mot AIK. Men han får inte in bollen helt enkelt. Men så länge han skapar lägen så kommer det snart att lossna för honom. Paulinho däremot är inte så dominerande som han borde vara. Ett mål på fyra matcher är inte godkänt för han som ska vara i toppen av skytteligan. Hoppas verkligen att de lossnar för honom också, gärna redan i kväll.

Våra motståndare Helsingborg är ett väldigt bra lag med många profiler och som mycket väl kan vara med och slåss om guldet i höst. Målfarliga med fjolårets skyttekung Razak Omotoyossi i spetsen, dock har han inte gjort några mål än i år. Sen givetvis legenden och stjärnan Henrik Larsson som man måste se upp med. Henrik har gjort ett mål hittills men vi vet alla vad han kan. Helsingborg bästa målskytt är mittfältet Christoffer Andersson som har gjort tre mål hittils. Backarna Erik Wahlstedt, Andreas Granqvist är de bästa backarna och ska hålla tätt framför sin veteran målvakt, den rutinerade Daniel Andersson 35 år. Helsingborg är hittills obesegrade efter fyra matcher med 2 segrar 2 oavgjorda och målskillnad 8-3. Jag tippade Helsingborg femma inför årets säsong.

Det kommer bli en intressant match i kväll, inget snack om den saken. Hammarby är väl knappa favoriter eftersom de spelar på Söderstadion och Bajen brukar vara hemmastarka. Det gäller att spela på topp i 90 minuter och att man är med från start. Skåningarna kommer säkert att satsa på kontringar och då är det upp till Hammarby att bryta Helsingborgs uppspel högt upp så att Omotoyossi och Henke inte får några bollar för att skapa målchanser. Hammarby måste även vårda bollen och inte spela stressat utan lugnt och harmoniskt. Låta Helsingborgarna springa sig trötta.


Jag tror på en Hammarbyseger i kväll och att vi har fått se en hel del mål när slutsignalen ljuder på Söderstadion strax innan klockan 21 i kväll . 3-1 tror jag det slutar.

Inga kommentarer: