tisdag, april 01, 2008

Mats Odell ställer till med fest

Gårdagens försäljning av Vin och Sprit till franska Pernod Ricard för 55 miljarder kronor har inte gått obemärkt förbi och kommer inte att göra det heller det närmsta dygnet.
Finansmarknadsminister Mats Odell (kd) är berusad av lycka nu när han äntligen har fått sålt Vin och Sprit. Därför har han nu beslutat att fira denna historiska händelse tillsammans med svenska folket. I dag kommer man från Norr till Söder i vårt avlånga land kunna ta del av detta firande. KL 15.00 går startskottet och det kommer vara en massa aktiviteter som kommer locka folk ut i fina vårvädret.

Mats Odell säger i en kommentar att detta är värt att fira, en strålande affär för svenska folket när fransmännen som kan det där med viner tar över. Absolut Vodka får vi behålla själva säger han

Det som kommer att hända är att Mats Odell och kompani kommer ta en del av de 55 miljarderna som staten fick för Vin och Sprit och använda det till att ordna festlighet i form av tipspromenader, öltält, massa bartält, olika nöjesfält, cirkusföreställningar och massa andra roliga saker som Mats Odell som festfixare har fixat åt hela svenska folket. En kollega till Odell säger till TT att hon inte känner igen Odell. Han är tydligen helt uppåt av glädje och faktiskt riktig trevlig säger hon i en kommentar


Festfixaren Mats Odell (kd)

Fotograf: Pawel Flato

Men festens höjdpunkt kommer ändå vara att regeringen har hyrt Globen i Stockholm och ska sätta nytt rekord som ska med i Guinness rekordbok. Tillsammans med Vin och Sprit och de nya ägarna från frankrike ska man skapa världens största Öltält inne i Globen med kombinerad bar med både sprit och vinrättigheter. Så mycket som 16000 besökare ska kunna få plats där inne samtidigt och tillsammans ska de fira och skåla för de nya frikostiga franska ägarna.

Slutligen kan man bara konstatera att det är tur att vi har en sådan här bra regering som tänker på oss vanliga dödliga och vill delge oss denna glädje som de känner i dag efter försäljningen. Omtänksamt och generöst tycker jag att det är och bådat gott för framtida försäljningar som de vill delge med folket.

Inga kommentarer: