söndag, april 06, 2008

Vänsterpartiet skapar en ny utbildningspolitik

I helgen beslutade partistyrelsen att tillsätta en arbetsgrupp för att ta fram ett helt nytt utbildningspolitiskt program för vänsterpartiet. - Vår skolpolitik behöver förnyas, säger Rossana Dinamarca, som leder gruppens arbete.

Det nuvarande utbildningspolitiska programmet är tio år gammalt, och nu är det dags för ett helt nytt program. Samhällsutvecklingen har delvis sprungit förbi det gamla programmet, och partiets politik har också förändrats successivt under den tid som gått.

- Vi behöver vara redo inför valet 2010. Vi kommer att behöva en skarp och konkret utbildningspolitik som kan ligga till grund för en rättvisare och bättre skola för alla Sveriges elever, säger Rossana Dinamarca.

Gruppen som ska arbeta fram det nya programmet består av sju personer av olika ålder och med vitt skilda bakgrunder. Förslaget till nytt utbildningspolitiskt program ska, enligt partistyrelsens direktiv, presenteras i juli-augusti 2009, varefter det kommer att gå ut på remiss till distrikt och partiföreningar.


Arbetsgruppens sammansättning:

Rossana Dinamarca: ordförandeUtbildningspolitisk talesperson för Vänsterpartiet och riksdagsledamot. Har uppehåll från lärarstudier vid Göteborgs universitet.

Lars-Göran Asp: Ledamot av partistyrelsen, från Skaraborg. Lärare.

Britt Fälth: Ordförande för vänsterpartiet i Piteå. Skolkurator.

Ruzica Stanojevic: Distriktsordförande för vänsterpartiet i Skåne. Förskollärare.

Jörn Svensson f.d. EU-parlamentarikter och tidigare innehavare av en rad centrala uppdrag.Pensionär.

Linn Wegemo: Aktiv i Ung Vänster och VSF. Har för närvarande ett uppehåll från studier vid Umeå universitet.

Mats Öhlin: Skolchef i Haninge kommun

Inga kommentarer: