lördag, maj 17, 2008

Alsjöholm IF- Johansfors 1-4

Johansfors tog sin andra raka seger i Emmabodasexan när man går slog Alsjöholm på bortaplan med 4-1. Segern blev tillslut klar men det var tack vare en underbar andra halvlek där JIF visade musklerna och malde ner Alsjöholm.

Första halvlek var inte så välspelat men båda lagen ville sätta sin prägel på matchen och skapade en del farliga lägen men målen uteblev större delen av halvleken. Tack vare två mycket bra målvakter som tog det hand om alla bollar som kom mot respektive mål. Men det var Alsjöholm som var lite lite mer taggade och sugna på de tre poängen verkade det som. Men det var trots det JIF som skapade matchens absolut farligaste chans då man skapade ett jätteläge Jag inte såg vem det var som nickade bollen mot mål men den orkade inte över mållinjen förrän en AIF spelare slog undan bollen precis i sista sekunden för deras del. Returen gick till en Johansforsspelare som drog till med högern men bollen gick tätt utanför högra stolpen.

Med en minut kvar att spela av första halvlek får Alsjöholm en frispark 30 meter från målet. Skottet går över muren och Axel i målet får inte grepp om bollen och är tvungen att släppa en retur som AIF:s spelaren Rickard Eknert är först på och stöter in bollen till hemmaledning 1-0. Det var halvlekens sista spark för efter det blåser domaren för paus och JIF spelarna går till omklädningsrummet med tunga nedböjda huvuden.

Jag vet inte vad tränare Per Johansson sa till sina spelare i paus men det verkar ha hjälpt för JIF kom ut till andra halvlek med en helt annan inställning och attityd. Det gick fem minuter av halvleken då en AIF: spelare tar bollen med handen och domaren blåser för straff. Straffen slår Peter Andersson in och efter det var det full fart på bortaspelarna. Den som ledde anfallen var den outtröttligt, snabbe och även starke Adam Wellrup som sprang på allt och gav Alsjöholmarna stora bekymmer. I den 60 minuten vinner han bollen nere vid hörnflaggan i kamp med två hemmaspelare och slår ett fint inlägg som Stefan Persson bara kan bredsida in bollen i mål.

Hemmalaget var nu mer eller mindre ett slaget lag även om man ingalunda gav upp så hade man inte orken att vända. Peter Andersson ökar på till 3-1 i den 67 minuten även det efter en fin förarbete från matchens lirare Wellrup. Adam får också skriva in sig i målprotokollet när han gör 4-1 i den 75 minuten. Johansfors var det klart bästa laget under andra halvlek och segern var tillslut glasklar. Man hade till och med råd att missa en straff på slutet, eller rättare sagt det var en underbar räddning från Alsjöholms bästa spelare, deras målvakt som jag tyvärr inte vet vad han heter.

Segern i går betydde att Johansfors ligger fyra i tabellen med sju poäng efter fyra omgångar och marschen tillbaka till femman tycks ha börjat, men det är långt kvar och närmast väntar ett bruksderby hemma mot Skruv IF på fredag.

För Broder Daniel som spelar i Bodabruk som för övrigt är våra "rivaler" blev det seger i går. Första i serien när Örsjö IF betvingades hemma på bruksvallen med 3-2 i det som Bodaborna kallar för El Classico. Stort Grattis till dem. Nästa hemmamatch för Bodabruk är Allsboderbyt den 30 maj då vi kommer på besök. Men innan dess har de bortamatch mot Åseda på fredag.