söndag, maj 18, 2008

Hammarby IF- Mjällby AIF 5-1

För andra matchen i rad så vände Hammarby ett hotande underläge då man i går slog Mjällby hemma på Söderstadion med klara 5-1 i Svenska cupens tredje omgång. Men efter första halvlek så ledde Superettalaget Mjällby med 1-0 efter mål av Marcelo Sarvas i den 14 minuten då han får ett kanonskott som Kristoffer Björklund i Bajen målet inte hade någon som helst chans på.

Första halvlek präglades annars av mycket bollinnehav för Bajen men man hade problem att få upp bolltempot i matchen plus att skärpan och motivationen inte var ordenligt påslagen. Mjällby spelade klokt och efter sina resurser och skapade en del farligheter och hade Bajen i gungning ett tag i första halvlek.

Andra halvleken började med en smakstart för Hammarby då man kvitterar till 1-1 redan i den 47 minuten. Petter Andersson är målskytt sedan han bröstat in bollen efter ett fint inlägg från Sebastian Castro -Tello. Det dröjde bara fem minuter innan det blev 2-1 till Hammarby. Petter Andersson är i händelsernas centrum på nytt när han stressar målvakten Rikard Fransson till ett ingripande som senare resulterar i gult kort för målvakten eftersom han går på spelaren och inte på bollen. Domaren låter dock Hammarby få fördel av bollen och Paulinho kan slå in ledningsmålet i öppet mål.

Hammarby kontrollerar nu matchen även om Mjällby sticker upp då och då i farliga kontringar men deras ork börjar tryta allt eftersom halvleken fortskrider. Matchen avgörs definitivt i den 79 minuten då Charlie Davies snyggt prickskjuter in 3-1 i målvaktens vänstra kryss. 4-1 kom efter 86 minuter på straff där Paulinho är målskytt och den som blev fälld var Haris Laitinen. Sen på övertid så skänkte Charlie Davies ett mål till Paulinho så han fick göra sitt tredje mål för dagen. Davies kom helt fri med målvakten men passade till brassen som bara hade att slå in 5-1 i ett tomt mål.

Skön seger för Hammarby där man gör en underbar andra halvlek där man visade Mjällby att man var några klasser större. Men Mjällby ska inte skämmas för insatsen, man gör en fullgod match på Söderstadion i går. Skönt att Paulinho fick göra tre mål och visa att han är bra framför mål. Likaså att Charlie Davies återigen fick näta. Nu får Hammarby välförtjänt ledighet efter tre raka segrar och formen på topp.