fredag, maj 30, 2008

Inför Alsbo Classico: Bodabruk GoIF- Johansfors IF











BODABRUK GIF- JOHANSFORS IF, BRUKSVALLEN KL 19.00

I kväll är det alltså dags för Alsbo Classico, en match som har blivit stekhett och det beror inte bara på sommar värmen som vi har ute nu. Stämningen har trissats upp olika bloggar och hemsidor och prestigen inför matchen är på maxpunkten. Det är precis så här det ska vara inför en derby match. Lite hjärtlig munhugg mellan klubbarna förhöjer intresset inför matchen. B la har ordförande och tillika backen i Johansfors Dennis Randewall lovat följande:

"Skulle det( under har faktiskt hänt förr) nu vara så att Boda avgår med segern i detta mycket glödheta derby så ska jag lova dig MARKKU att jag Dennis Randewall skall härmed vandra den långa och krokiga väg från Boda,genom Gransjö,förbi kyrkan i Algutsboda,längs med stampaleden och uppför Bruksgatan,in på Dammvägen."

Markku Ahonen som är b la webmaster för Bodabruk har inte varit sen med att trissa upp detta derby själv. Precis som det ska vara med andra ord.

Matchen då? Jag tror på en jämn tillställning på Bruksvallens gräsmatta i kväll mellan två lag som absolut inte vill förlora matchen. För Johansfors del måste man vara på tårna direkt från start eftersom Bodabruk kommer vara laddade till tänderna. Det har varit lite av Johansfors problem i vår att man inte varit taggade i början av matcherna. Däremot är man otroligt starka ju längre matchen lider och JIF har avgjort matcherna i andra halvlek och det tror jag skapar ett stort självförtroende i bortalägret.

Henrik Svensson är förmodligen tillbaka i startelvan efter sin huvudskada han fick för några omgångar sedan. Svensson är viktig med sin energirika spel och han kan nog ta tag i taktpinnen direkt. Frågan är bara hur matchtränad han är och hur mycket han orkar. Alla i laget är viktiga men det är några som måste visa vägen. Mittfältaren och målskytten Peter Andersson är sådan som med sin rutin och målfarlighet är en viktig kugge i JIF laget. Även Adam Wellrup är en nyckelspelare i anfallet. Han har visat en otrolig arbetsvilja och är ett ständigt hot mot motståndarnas backlinje. I backlinjen är Dennis Randewall den som ska leda försvarstyrkorna mot Bodabruks anfallsförsök. I målet måste Axel Karlsson spela lika bra som han gjort i tidigare matcher.

Johansfors ligger tvåa i serien inför matchen efter fem omgångar. tre segrar 1 oavgjord 1 förlust 11-8 i målskillnad och 10 poäng. Det är fem poäng efter serieledarna Åseda som har maxpoäng så här långt.

Bodabruk har haft det tyngre i serien och ligger på en nionde plats och näst sist med tre poäng. En seger och fyra förluster och en målskillnad 3-8. Man har gjort mål i bara en match och det var i El Classico för två veckor sedan när man slog Örsjö hemma med 3-2. Men Bodabruk är kända för att aldrig ge upp och ge 100% i alla matcher. Man är svårslagna trots att man har förlorat fyra av fem matcher. Alla förlustmatcher har varit jämna tillställningar och man har varit nära och ta poäng i alla matcher. Enligt Bodabruks hemsida så ser man fram med tillförsikt inför Alsbo Classico trots att de har skador på vissa nyckelspelare. Vilka det är är hemligt från Bodalägret men vad vi vet så är målvakten Roger Nilsson inte tillgänglig efter en utvisning i den senaste matchen mot Åseda. Men vilket lag Boda än mönstrar så kommer det bli en tuff match för Johansfors.

Johansfors är favoriter inför matchen och det är i sin ordning. Men ett derby är ett derby och allt kan hända men jag tror givetvis att JIF vinner och att Dennis Randewall slipper promenera hem till Johansfors efter matchen. Det gör man tack vare ett bättre självförtroende än sina motståndare och att man är starka ju längre matchen lider. Första målet är givetvis viktigt att få. De är lättare att försvara en ledning än att jaga kvittering. Det kommer även bli tufft nere på plan och ingen söndagsskole lektion precis. Men det lag som kan balansera mellan prestation och vilja har stora chanser att vinna årets första Alsbo Classico. Det hoppas jag att Johansfors kan. Strax innan kl 21 i kväll vet vi hur det gick.

Jag tippar att Johansfors vinner med 3-1 kväll.


Johansfors matcher i Emmaboda sexan:

Örsjö- Johansfors 1-1
Johansfors- Åseda 1-3
Johansfors- Nöbbele 3-2
Alsjöholm- Johansfors 1-4
Johansfors- Skruv 2-1

Bodabruks matcher i Emmaboda sexan:

Kosta- Bodabruk 2-0
Bodabruk- Lenhovda 0-1
Bosnien/H- Bodabruk 1-0
Bodabruk- Örsjö 3-2
Åseda- Bodabruk 2-0

Inga kommentarer: