onsdag, maj 07, 2008

Inför Djurgården IF- Hammarby IF










DJURGÅRDEN IF-HAMMARBY IF, RÅSUNDA KL 20.00

Så var det då dags för ytterligare ett stockholmsderby då Hammarby på bortaplan möter Djurgården IF. En match med mycket känslor och extra stor laddning är att vänta. Frågan inför kvällen är om Hammarby ska spräcka den förhatliga måltorkan. 427 minuter sen Bajen senast gjorde mål så det är verkligen på tiden att vi gör mål och vad är skönare än om det kommer i kvällens derby mot Djurgården.

Mikkel Jensen och Suleyman "Sulan" Sleyman är skadade och kan ej delta. Däremot spelar Petter Andersson från start och hoppas att han håller hela matchen.

Tony Gustavsson väljer att starta så här i derbyt:
I Mål: . Rami Shaaban
Backar Emil Johansson ,Klebèr Saarenpää , José Monteiro och David Johansson

Mittfältet: Haris Laitinen, Louay Chanko Petter Andersson Erkan Zengin

Anfallet: Paulinho Charlie Davies

Paulinho är alltså tillbaka i startelvan istället för Freddy Söderberg. Hoppas bara att han är extra laddad inför matchen. Han har liksom laget haft en måltorka utan dess like och behöver göra mål nu. Bajen gjorde en spelmässigt utmärkt insats mot IFK Göteborg senast, det var bara målen som saknades och vi måste upp på den nivån i kväll med om det ska gå vägen mot ett Djurgården som inte förlorat än i allsvenskan. Erkan Zengin gjorde en kanonmatch sist, likaså Petter Andersson, Emil Johansson och Charlie Davies.
Djurgården är det enda lag som inte har förlorat. Laget ligger tvåa med 17 poäng på nio matcher och fyra segrar och fem oavgjorda. 11-7 i målskillnad. Dock dras även rivalerna av skador inför matchen. Tre av lagets nyckelspelare är skadade. Mattias Jonson dras med muskelbristning, Aki Riihilahti slog upp sin gamla skada mot GAIS och Daniel Sjölund är sjuk. Vidare är det osäkert om Mikael Dahlberg och Sölvi Ottensen startar. Men Djurgården har ändå en vass trupp att sätta in. Man har jätten i målet Pa Dembo Touray, en av slitvargarna på backlinjen Jan Tauer som jag tycker är bättre i år än vad han var i fjol. På topp är Jones- Kusi Asare är en spelare att se upp till. Han brukar göra mål i derbymatcher. Likaså brassen Qurinio men frågan är om han startar i kväll, Startar gör inte Djurgårdens bästa målskytt hittills Sebastian Rajalakso som är petad inför matchen. Han hade en magisk start med fem mål på de fem första omgångar men sen har han haft måltorka. Jag tippade inför säsongen att DIF skulle sluta sexa.

Det är viktigt komma rätt i direkt in i derbyt för Hammarby, speciellt om man inte gjort mål på 427 minuter. Matchen mot Blåvitt senast var ett fall framåt spelmässigt och Bajen skapade chanser som borde ha resulterat i något mål. Men o andra sidan är det svårt att göra mål på Bajen. Tre insläppta på de senaste fem matcherna vittnar om att Hammarbys försvar funkar trots ett stundtals virrigt spel längst bak.

Det kommer bli en spännande tillställning på Råsunda i kväll med två lag som behöver vinna. Det lag som vill mest, har mest energi, spelar med mest pondus, mest bolltempo, mest koncentration vinner i kväll och det blir Hammarby som har mest att spela

Nu Kör Vi För Tre Sköna Derbypoäng

Inga kommentarer: