måndag, maj 12, 2008

Inför Hammarby IF- Gefle IF









HAMMARBY IF- GEFLE IF, SÖDERSTADION KL 19.00


I kväll spelas den sista Bajenmatchen innan EM-upphållet tar vid då man hemma på Söderstadion tar emot Gefle IF. Vi kommer att få se ett Hammarby med en uppåtgående form trend efter 0-0 matchen mot Blåvitt och senast 2-0 segern i derbyt mot Djurgården i onsdags. Därför är Hammarby klara favoriter i kvällens match mot Gefle. Men det gäller att fokusera och ha en 100 % inställning till matchen för att de ska gå vägen. Vi minns alla matchen i fjol som Bajen vann med 4-3 efter 3-3 i paus i en märklig match som svängde många gånger. Paulinho gjorde tre av Hammarbys mål och var den som avgjorde matchen i den 73 minuten. Petter Andersson gjorde Bajens fjärde mål.

I Bajen saknas Mikkel Jensen och Suleyman Sleyman som är skadade. Tränare Tony Gustavsson kommer nog att ge samma killar chansen igen som startade senast mot Djurgården. Det innebär att Rami Shaaban står i mål igen. Hans EM-form börjar arta sig och har bara släppt in ett mål på tre matcher varav det målet kom på straff. Han har verkligen visat sina kritiker att han verkligen är en bra målvakt och pallar för trycket.


Backarna har spelat bättre och bättre och stabilare för varje omgång. Jose Monteiro, Kleber Saarenpää på mittbacken och Emil och David Johansson på kanterna kommer att försvara Bajen från Gefles offensiva spel. Monteiro gjorde en stabil insats senast i derbyt och Emil Johansson offensiva ruscher på kanten var ett ständigt orosmoment för motståndarna i derbyt. Kleber Saarenpää är kanske inte världens bästa fotbollspelare men han har en väldigt stor vilja och kämpar oavbrutet i 90 minuter.

På mitten finns Erkan Zengin till höger, Lolo Chanko och Petter Andersson centralt är givna i elvan. Sen finns Haris Laitinen ute till vänster alternativ Sebastian Castro- Tello som jag gärna vill se starta i kväll. Men Laitinen är en bra fotbolls spelare som det är svårt att peta från startelvan. Han har dock haft de lite tungt på sistone men han är väldigt målfarligt med ett bra skott som kan ställa till besvär för målvakten i Gefle.

Positivt i senaste matchen var att Hammarbys målskyttar var våra anfallare Paulinho och Charlie Davies som gjorde var sitt mål som var otroligt viktiga för deras självförtroende. Självklart kommer de båda vara med från start. Hoppas de kan upprepa målfabrikationen från senast


Våra motståndare från Gävle ligger på en 14 plats som för närvarnade är en kvalplats med 8 poäng. Två segrar, två oavgjorda och hela sex förluster med en målskillnad 7-11 på 10 matcher. Men man har fyra poäng på de senaste två matcherna efter 0-0 mot Ljungskile och 2-0 mot GIF Sundsvall. Det gör att man är försiktigt optimistisk i Gävlelaget inför kvällens match. Johan Oremo är Gefles bästa målskytt med 4 mål hittills och honom får Bajen givetvis se upp med, likaså Yannick Bapupa som gjorde sitt första mål i senaste matchen mot GIF Sundsvall. En gammal Bajenbekantning hittar vi i det ljusblåa lagets anfall nämligen Hasse Berggren som till slut hittat hem till Gefle och även han har gjort ett mål. Trots den försiktiga optimismen så får nog Gefle infinna sig till att vara underdogs i kvällens match och spela en försvarsinriktad fotboll. Jag tippade Gefle på en 13 plats inför allsvenskan.

En seger i kväll för våra grönvita hjältar vore värdefullt när serien efteråt gör en nästan två månaders uppehåll för EM- slutspel. Det gäller för Bajen att upprepa samma inställning och energi som senast mot Djurgården. Det finns dock en risk att man underskattar Gefle och tar för lätt på uppgiften. Man måste vara koncentrerade och passningsspelet måste fungera för att man ska kunna bärga tre härliga poäng. Därför är det av stor vikt att man gör första målet snabbt så att man får upp Gefle upp i plan så att man kan öppna ytor i deras defensiv.

Hoppas på en rejäl urladdning ikväll men bara vi vinner är jag nöjd men man hoppas ju på många Hammarby mål. Det är en härlig känsla och tillfredsställelse att se Hammarbymål och det är de man vill uppleva ikväll.

Inga kommentarer: