söndag, maj 11, 2008

Johansfors IF- Nöbbele BK 3-2

JIF tog på fredagen sin första seger i Emmabodasexan när man slog Nöbbele hemma med 3-2. Trots en smakstart med mål redan efter ca 30 sekunder så satt denna seger hårt åt. Det var på hörna som Dennis Randewall slog som Andreas Johansson kom perfekt med huvudet och nickade bollen i mål. Men bara sekunderna senare kom 1-1 från bortalaget sida så JIF fick aldrig någon möjlighet att rida på framgångvågen.

Efter denna målexplosion så blev det en trist fortsättning på halvleken. Båda lagen försökte men kom inte fram till några farliga lägen i motståndarnas straffområde. Johansfors kom inte alls upp i normal standard utan spelade ängsligt och slarvade med passningsspelet. Men inga fler mål i första.

Johansfors slår en farlig hörna. Måste säga att Nöbbeles rödgröna randiga matchtröjor var väldigt snygga.

I andra halvlek får återigen Johansfors en smakstart då Peter Andersson i den 47 minuten får till ett bra skott som den annars utmärkte Ricardo i Nöbbelemålet inte hade en chans på. Andra halvlek blev mycket bättre från Johansfors sida, men även bortalaget försökte spela fotboll och ville vara med och dansa.

Det så viktiga 3-1 målet kom i den 65 minuten då Adam Wellrup nickar in bollen efter vackert förarbete av Andreas Johansson som väggspelar med Peter Andersson och så slår Johansson in ett perfekt inlägg som Wellrup förvaltar väl.

Nu trodde man väl att matchen var avgjord och de trodde kanske de vit blåa hemmaspelarna med för man slappnade av och Nöbbele gör en sista kraftansträngning för att komma in i matchen igen. Det resulterar i ett 2-3 mål i den 71 minuten efter ett passiv insats av JIF försvaret. Fyra minuter senare missar domaren en solklar straff då en Nöbbelespelare tar bollen med handen i straffområdet.

JIF håller undan de sista 15 minutrarna och bärgar efter en en del möda och lite besvär den första segern och nu gäller det att rida på denna våg i nästa match som är mot Alsjöholm på fredag. Starkt av Johansfors att komma tillbaka på de sättet de gjorde i andra halvlek. Då visade JIF upp ett bra spel med både tempo och bra passningsspel.

Broder Daniels lag, våra rivaler, Bodabruk förlorade återigen med 0-1 på bortaplan mot Bosnien/Hercegovina. Enligt rapport från lillbrorsan var det en stökig match och att det var en tung förlust för Bodabruk som var värda minst en pinne.