söndag, maj 04, 2008

Johansfors IF- Åseda IF 1-3

Det blev tyvärr förlust för Johansfors i gårdagens hemmapremiären i Emmaboda sexan mot Åseda. Förlustsiffrorna skrevs till 1-3 men matchen var jämn och spännande och nog var JIF värda en poäng.

Det märktes att de var två bra lag och seriefavoriter som möttes. Tempot var relativt högt och matchen stundtals trevligt och välspelat. Båda lagen försökte spela fotboll och var offensivt lagda. Första halvlek gick något till Åseda som hade den vassaste chansen. Men det var Johansfors som tog ledningen på straff precis i slutet av halvleken. Petter Andersson gör snyggt 1-0 bakom en chanslös målvakt.

Det dröjde tyvärr inte så länge i andra halvlek när Åseda kvitterar. Det målet kom tyvärr lite för snabbt för att JIF skulle kunna rida på framgångsvågen. Nu stod matchen verkligen och vägde. Lagen hade sina chanser att ta ledningen men det var tyvärr för våran del Åseda som gjorde det så otroligt viktiga 2-1 målet.

Nu var hemmalaget tvungna att jaga kvittering och man hade ett stolpskott efter en vacker frispark signerad Henrik "lillen" Svensson. Han chippade bollen fram till Peter Andersson som styrde bollen i stolpen. Ytterligare två jättelägen hade JIF i andra halvlek. En bakåt nick från en egen back höll på att ställa Åsedas målvakt. Men han fick med nöd och näppe fingertopparna på bollen och tippade bollen över mål. Sen höll målvakten på att fumla in bollen i eget mål men den gick tyvärr tätt utanför.

Johansfors kvitteringsjakt öppnade luckor bakåt som Åseda till slut utnyttjade när man i matchens sista sekund ökar på till 3-1.

Det var en tung förlust som Johansfors var värda en pinne igår. Men man satte inte sina chanser medan Åseda gjorde det och det är tjuven och sist det som räknas i fotboll. Men det är bara att ta nya tag i nästa match som är på fredag hemma mot Nöbbele. Där måste första segern komma.

Broder Daniels lag ,våra rivaler Bodabruk, förlorade också i sin hemmapremiär mot Lenhovda. 0-1 slutade matchen där även Bodabruk var värda en pinne.

Övriga matcher i Emmaboda sexan:

Nöbbele BK- Kosta 1-2
Skruv- Bosnien/H. 2-2
Alsjöholm- Örsjö 0-3

Tabell DIV 6 Emmaboda



















Avspark i Hemmapremiären

















Åseda har ett frisparksläge

















Johansfors har en farlig hörna.

Inga kommentarer: