torsdag, maj 01, 2008

Prisutdelning av demokratipriset- Kvinnor i Fokus

Idag den 1 maj var den stora dagen då vi i vänsterpartiet, Emmaboda delade ut vårt första demokratipris. Priset gick som bekant till organisationen Kvinnor i Fokus.

Motiveringen till Demokratipriset 2008.

"Det finns många sätt att arbeta demokratisk. Kvinnor i Fokus har på ett enkelt sätt förenat kvinnor från olika länder, kulturer och religioner.

På mötena har alla fått möjlighet att komma till tals och tillsammans med svenska kvinnor komma närmare den svenska kulturen, samt att svenska kvinnor på ett enkelt sätt fått ta del av våra nya svenskars kultur.

Anneli Althini Mattsson och Margareta Eriksson har på ett demokratisk sätt tillsammans med deltagarna planerat aktiviteter till kommande möten.

Eftersom Vänsterpartiet arbetar med deltagande demokrati är Kvinnor i Fokus en självklar pristagare till årets demokrati pris.

Vänsterpartiet i Emmaboda vill önska Kvinnor i Fokus lycka till i det fortsatta arbetet tillsammans för mångfald och demokrati i Emmaboda kommun."
























Demokratiprisets diplom.













Vackra blomsterbuketter som väntar på att delas ut till de värdiga
pristagarna.












Ordförande Mikael Nilsson håller ett kort öppningsanförande om vikten av demokrati och prisets uppkomst.











Mikael Nilsson överlämnar diplomet till Kvinnor i Fokus. I grön jacka Margareta Eriksson, I mitten Rona Raoufi som tar emot diplomet. Sen följer Anneli Althini Mattsson.



Anneli Althini Mattsson håller ett tacktal och de var väldigt stolta och glada över att få priset. Även Margareta Eriksson höll ett tacktal och hon sa bl a många av kvinnorna som är med i gruppen har flytt från diktatoriska hemländer. Nu lever de i ett demokratiskt land och att få ett demokratipris är yttersta beviset för det.











Gruppbild med mångfald. Här samlas Kvinnor i fokus tillsammans med vänsterpartister och andra manliga deltagare.














Efteråt bjöd Kvinnor i Fokus på fika.













Mikael Nilsson ordf., Hugo Grönlund, sekr. Lise Kroer styrelse ledamot i Vänsterpartiet, Emmaboda.














Anneli Althini Mattsson läser en dikt för oss.




Sammanfattningsvis var det en jättelyckad prisutdelning. Vi i vänsterpartiet känner oss väldigt nöjda och lyckliga över att Kvinnor i Fokus fick vårt allra första demokratipris. Pristagarna kände sig stolta och rörda över att bli utsedda till priset. Man uttryckte en stor tacksamhet över att deras arbete i organisationen blir uppmärksammat och känt för övriga kommuninvånare. De gör ett jättearbete för integrationen och för mångfalden bland kvinnorna i vår kommun.

Tyvärr kunde inte våra partikamrater Kent och Gun Mälberg medverka vid prisutdelningen. De är och besöker släkt och vänner i Stockholm. Men de var med oss ändå i våra tankar denna dag.

Arrangemanget flöt på bra, både innan och under prisutdelningen.

Diplomet som delades ut var vackert gjort av Hanne Berthelsen, Orrefors.
Ramen till diplomet gjordes av Emmaboda konst HB,
Blommorna köptes från Emmaboda blomsteraffär,
Högtalare och mikrofon lånades av Emmaboda Folkets Hus.

Vi vill tacka alla dessa för ett gott arbete och stöd som vi är jättenöjda med.

Slutligen vill vi än en gång gratulera Kvinnor i Fokus till priset och tacka för den goda fikat efteråt. Sen vill vi uppmana alla att fundera på vem som ska få Vänsterpartiets, Emmabodas andra demokratipris som ska delas ut kl 12.00 Fredagen den 1 maj 2009.

4 kommentarer:

tomasrj sa...

Verkar som om ni hade en lyckad tillställning i Emmaboda. Jag saknade er, hade varit kul att träffa er allihop!

Nicke Grozdanovski sa...

Hej Tomas. Jodå det var en lyckad prisutdelning till en organisation som är värdiga pristagare till demokratipriset. Kvinnor i Fokus var väldigt stolta och rörda över att få priset och då känns det extra bra.

Hoppas ni hade en trevlig tillställning i Mönsterås. Hade varit trevligt och ses, men vi ses snart kamrat.

Mats sa...

Ett gott val.
Tyvärr kunde jag inte deltags själv vilket var planerat då gubben ligger däckad i feber.

Nicke Grozdanovski sa...

tack Mats.. synd att du inte kom, men jag hoppas du kryar på dig snabbt och besöker oss snart igen.. Du är välkommen