tisdag, maj 27, 2008

Vänsterpartiet satsar på små- och medelstora företag

Vänsterpartiets nya rapport Växande företag – fler i arbete presenterar en mängd nya förslag för att ge små- och medelstora företag möjlighet att växa och nyanställa.

- I en tid då vi knappast kan räkna med så många fler anställda i de stora mångnationella börsbolagen måste vi lyfta fram de mindre företagen och företagarnas villkor. Det är viktigt att denna del av näringslivet växer, säger Kent Persson (v), riksdagsledamot i näringsutskottet.
Rapporten fokuserar på trygghets- och rättstrygghetsfrågor, tillgång till kapital, regelförenklingar och minskade sjuklönekostnader.

- Mindre företag med upp till 10 anställda ska slippa betala 14 dagars sjuklön. Vi vet att många små företag drar sig för att anställa på grund av detta, säger Marie Engström (v), riksdagsledamot i skatteutskottet.

- Vi vill också förstärka tryggheten för småföretagare. En företagare ska självklart ha samma sociala försäkringsskydd som en anställd. Vi menar också att en generell nedsättning av arbetsgivaravgifterna bör prioriteras före selektiva nedsättningar, fortsätter Marie Engström.
Vänsterpartiet vill skapa en miljöteknikfond för att utveckla och behålla miljöteknikföretag i Sverige

1 kommentar:

Unknown sa...

Suck, vänstern hatar företagare och varför ens försöka?