måndag, juni 02, 2008

Inför EM

På Lördag smäller det i Basel då sommaren fotbollsfest sparkar i gång med matchen Schweiz- Tjeckien. 16 lag gör upp om den åtråvärda EM-pokalen och äran att bli mästare 2008. EM är uppdelad i fyra grupper där fyra lag ingår i varje grupp och möter varandra en gång. 1-2 går vidare till kvartsfinal som till slut ska resultera i två finallag i Wien den 29 juni.

Årets EM är den är den 13 i ordningen sedan starten 1960. Då vann Sovjet över Jugoslavien med 2-1 i finalen som då spelades i Paris. Förra turneringen avgjordes i Portugal och då vann Grekland mycket överraskande finalen över hemmanationen Portugal med 1-0.

Vilka vinner i år? Jättesvårt att tippa då alla grupper är stenhårda och det finns inget lag som inte kan vinna. Dock finns det några nationer som är mer favoriter än andra. Dit hör ju stornationer som Italien, Frankrike, Tyskland, Spanien.

Något säger mig att det är Spaniens tur i år. Spanien har svårt i mästerskap men någongång ska de ju lyckas och varför inte i årets EM. Så jag tippar Spanien som slutsegrare.

Inga kommentarer: