tisdag, juni 24, 2008

Juni slår tillbaka

Ni som besökte min blogg i går såg att vi hade ett bedrövligt väder i Emmaboda med omnejd. Jag misstänker att det var lika illa på många platser över vårt avlånga land. Det var så kallt och ruggigt att man nästan fick kalla kårar längst med ryggraden.

I dag tog Juni en underbar revansch mot gårdagens ruggväder och visade upp sig i all sin prakt och så var ordningen återställd igen. Sommaren var tillbaka med behagliga temperatur trots att det blåste lite men vad gör det när det ser ut som det gör på bilderna här nere.













En vacker regnbåge leker med fontänens kaskad i solen strålars sken.


På den här bilden når regnbågen ända ner till vattenytan och den förmodade skatten ligger på ER-sjöns botten. Det är bara att dyka i och leta vilket jag och Mikael Nilsson gjorde för några veckor sedan då vi kantrade med kanoten. Men inte fasiken såg vi någon skatt inte. Fast och andra sidan såg vi ingen regnbåge heller så det kanske berodde på det. Däremot blev vi blöta, väldigt blöta..












I går såg det annorlunda ut utanför mitt bostadsområde. Bild på det finns i gårdagens artikel. Nu är det en blå himmel med en enda molntuss som dekoration.












Kvällen bjöd på en vackert skådespel. Detta kort är taget i Vissefjärda med en sol som precis gått ner bakom trädtopparna.














Lyckebyån rinner förbi Vissefjärda och den är vacker i solnedgången.












Den vackra bron som går till Vissefjärda Kyrka som finns om man fortsätter mot bildens högra sida.
















Sommarblommor... Det kan man inte få nog av, inte ens av en som mig som inte är botaniker.

1 kommentar:

Anonym sa...

Sommarblomman är en "fingerborg" o bron var allt ranglig att gå på *L*