fredag, juni 06, 2008

Ohly: Dela vardagen med vanligt folk

- Ni ska staka ut vägen för vänsterpartiets förändringsarbete, sa Lars Ohly till kongressombuden i sitt öppningstal. Vi måste möta människors krav och förväntningar på det parti som står för den tydligaste oppositionen till högerregeringens politik.

I talet anknöt Lars Ohly till kongressparollen Förändring. Vänsterpartiet kämpar för förändring av samhället, och måste också förändra sitt sätt att arbeta, var budskapet. Flera av partiets krav måste omprövas och närvaron i människors vardag stärkas.

- Vår förändring är inte bara något vi talar om i en informationsplan. Det är vårt sätt att bryta med den kräftgång som demokratin och partiväsendet just nu är inne i, sa vänsterledaren när han talade inför en välfylld sal med förvantansfulla kongressombud.

- Alltför många har svårt att förstå den ensamstående, deltidsarbetande mammans vardag och hennes ångest över att inte ha råd att betala skolutflykten för barnen. Allt för många barn växer upp under fattiga förhållanden sida vid sida med lyx och överflöd.

Vi vänsterpartister måste dela vardagen med den ensamstående, deltidsarbetande mamman och tillsammans med henne - och alla andra som förlorar på regeringens högerpolitik - kämpa för förändring. Det är innebörden av vår kongressparoll och det är framgångsvägen för vänstern, menade Lars Ohly, som fick kongressens stående ovationer.


Lars Ohlys öppningstal i sin helhet
Vänsterpartiets Kongressida

Inga kommentarer: