onsdag, juni 18, 2008

Återremissen är en bluff

Idag har tusentals människor samlats för att protestera mot FRA-lagen. Samtidigt har beslutet skjuts upp några timmar, efter det att riksdagen skickat tillbaka den till försvarsutskottet. Men det blir inga förändringar i lagtexten. Avlyssningsförslaget kommer alltså inte att arbetas om. Återremissen innebär bara lite mer övervakning av övervakaren.

Alice Åström, vice ordförande (v) kommenterar:
– FRA-lagen är en historisk inskränkning i den personliga integriteten. Återremissen ändrar faktiskt ingenting, säger Alice Åström. Återremissen är bara ett spel för gallerierna som är till för att rädda ansiktet på regeringen och de enskilda riksdagsledamöter som varit kritiska. Detta är ingen seger för integriteten. Det är ett försök att bluffa en kritisk opinion, avslutar Alice Åström.

– Försvarets radioanstalt, FRA, ska läsa våra sms och e-postmeddelanden och avlyssna telefonsamtal. Alla är misstänkta i högeralliansens Sverige. Jag har hört Fredrik Reinfeldt säga flera gånger att han ska ut och lyssna på människor, men jag hade inte trott att han var beredd att gå så långt som till avlyssning, säger Lars Ohly.

På förmiddagen lämnade vänsterpartiets ledamöter Alice Åström och Marianne Berg in en anmälan till Konstitutionsutskottet (KU). Vänsterpartiet begär att KU granskar om lagförslaget är förenligt med regeringsformen samt med meddelarfriheten och källskyddet i Tryckfrihetsförordningen och Yttrandefrihetsgrundlagen

5 kommentarer:

Mats sa...

Well Done..
Sådana dumheter som FRA ska stoppas..

Nicke Grozdanovski sa...

Ja nu kan väl inte vi i Vänstersidan beskyllas av att förespråka ett statligt kontrollsamhälle. Det är borgarna med liberalernas medverkan som inför detta.

Mats sa...

Tror att oavsett vilket läger du tillhör så kan makten bli en berusning som förblindar ditt bättre vetande.

Mats sa...

Trevlig midsommar på dig.
Hälsa dina kamrater också.
Själv jobbar jag halva midsommarafton.

Nicke Grozdanovski sa...

tack för midsommarhälsningen Mats och jag önskar dig och dina en trevlig midsomamr också. Jag jobbar tre nätter i rad nu dvs hela midsommar men sen.....SEMESTER... :-)