onsdag, juli 23, 2008

Avslutningstal

Efter fyra och en halv vecka så är då semestern slut och jag går kl. 2200 i kväll tillbaka till mitt arbete. Det är med blandade känslor som jag konstaterar detta faktum. Visst är det väl skönt att vara ledig och göra i stort sett vad man vill men å andra sidan är det skönt att vardagen infinner sig igen.

Semestern har förflutit ungefär som planerat. Jag har gjort de flesta av de resor jag haft i tankarna. Det som inte blivit av än är en resa till Göteborg och en till Stockholm, men ekonomin satte stopp för de planerna än så länge.

Tisdagen den 1 juli fick jag besök av Karin från Stockholm och samma dag åkte vi över till Öland där vi hade Södra udden som mål. Det blev en härlig resa som vi via östra sidan tog oss ner till udden med ett antal stopp på vägen. Vi besökte bl a Gråborg, badplasterna vid Gårdby och Seby och Kvarnvallen i Hulterstad. Södra Udden nådde vi på kvällen och det blev en magisk kväll med sol, vatten och Långe Jan. Hemresan gick på länsväg 136 norrut och vi stannade bl a vid Södra bruket strax söder om Degerhamn. En av mina absoluta favoritplatser på Öland.

Bilder på denna resa ser ni om ni går till datumet 2 juli på denna blogg.

Onsdagen den 2 juli var Ronneby brunnspark målet för oss. En park som är egentligen många olika parker och som har mycket att erbjuda sina besökare i form av färg, skönhet och motion.

Bilder på detta ser ni om ni går till datumet 3 juli.

Tisdagen den 8 juli besökte jag min kamrat Tomas Jonsson som bor i Strömsrum som ligger i södra Mönsterås kommun. Vi tog en vandring runt ägorna till träslottet som finns på platsen. Det var ett trevligt besök i denna vackra del av Kalmar län. Efter fika och mat så tog vi bilen och Tomas visade upp de guldkorn som finns i kommunens kustband. Vi besökte b la Oknö och Pataholm.

Bilder finns på detta finns under datumet 8 juli och 9 juli.

Helgen den 11-13 juli åkte jag till min kusin i Lund som heter Mira. Det blev några trevliga och upplevelserika dagar som började med att vi såg Andra Generationen i Landskrona på fredagen. På lördagen var vi över sundet och besökte Köpenhamn och tog den vackra strandvägen upp till Helsingör. Söndagen gjorde vi Österlen tillsammans med min andra Kusin Stefan och hans två grabbar Thomas och Martin Vi stannade till bl a i Ystad, Ale stenar, Simrishamn och Kivik.

Bilder på denna resa finns:
Andra Generationen: 13 juli
Köpenhamn och Strandvägen: 14 juli
Österlen: 15 juli

Den regniga dagen 18 juli besökte jag de nio medeltidskyrkor som finns runt Kalmar. En häftig resa i tid och rum. Samma dag besökte jag Broder Daniel i Kalmar.

Bilder finns den 18 juli.

Det var de resor jag gjorde under semestern och alla platser jag besökte är platser och upplevelser som jag till er alla varmt kan rekommendera. Det finns mycket att se och uppleva och allt behöver inte kosta pengar heller.

Vädermässigt var det väldigt blandat det fanns soliga och varma dagar men det fanns även regniga sådana och på slutet har det mest vart det sistnämnda tyvärr. Men vädret kan man som bekant inte rå för och man får ta det som bjuds, men visst hade man velat haft några fler soldagar än vad som blev fallet. Men de kommer säkert nu när jag börjat jobba och det tackar man för, bättre sent än aldrig. Solen lyser i allafall utanför fönstret just nu.

Även om semestern är slut för min del så är inte sommaren slut. Det är viktigt att göra saker även om man börjat jobba igen. Att utnyttja denna härliga årstid vi nu har så mycket som möjligt. Jag som jobbar natt har ju den fördelen att man är ledig eftermiddagar och kvällar och eftersom man börjar rätt så sent på kvällen så har man tid att göra saker. Dessutom jobbar man ju inte varje natt. Så någon ångest har jag inte för att semestern är slut. Det är bara att gilla läget och önska de som nu har semester en mycket trevlig sådan.

Härmed förklarar jag semester 2008 avslutad

3 kommentarer:

Anonym sa...

Man kan gå vilse i Ronneby skogen som är brevid.
Men när man lyssnar på en kvinna hittar man tillbaka *L*

Kram

Nicke Grozdanovski sa...

Alla stigar bar inte hem märkte vi. Ska lyssna mer på dig i fortsättningen :-)

tomasrj sa...

Puh, vilken aktiv semester. Härliga minnen.

Själv har jag idag varit ledig i fem veckor och hela tiden befunnit mig i området mellan Kalmar-Figeholm-Ruda (bortsett från en tur till Malexander). Dagarna flyter ihop och jag vet inte vad jag gjort.

Kanske det blir någon längre tur i augusti. Får dock panik när jag tänker på att jobbet troligen börjar igen i mitten av augusti.