måndag, juli 07, 2008

Bajen kom undan med blotta förskräckelsen

Hammarby slog IFK Norrköping i kvällens match på Söderstadion med 4-3 efter en 3-0 ledning i halvtid. Det blev en märklig match där Hammarby spelade ut Norrköping i första halvlek med ett fartfyllt och säkert passningspel. Petter Andersson gjorde 1-0 i den 10 minuten, Paulinho slog in 2-0 i den 17 minuten och hann även missa en straff senare i halveken, eller rättare sagt gjorde Norrköpings målvakten Sasa Sjanic en fin räddning. Men 3-0 skulle komma strax innan halvlek då matchen snyggaste mål kom genom Charlie Davies i den 45 minuten. Målets föregicks av ett härligt sambaliknande passningsspel som skar igenom Norrköpings försvaret. Ingenting talade om annat än en säker Bajen seger och att Norrköping skulle falla i hop som ett korthus. Frågan var istället hur mycket Bajen skulle vinna med.

Men vi fick sen en konstig andra halvlek som helt bytte skepnad. Norrköping kom ut från pausvilan med en hungrig attityd och fick tidigt det viktiga 1-3 målet genom Gardar Gunnlaugsson i den 51 minuten. Här stod matchen och vägde länge och nästa mål skulle visa sig vara mycket viktigt. Det blev Petter Andersson som gjorde det förlösande 4-1 målet med lite mer än kvarten kvar. Nu kändes det genast mycket bättre och man väntade på att Hammarby skulle spela av matchen och vinna säkert. Men Norrköping ville annat. Fem minuter efter Petter Anderssons mål, i den 78 minuten gör Daniel Bamberg Norrköpings andra mål och nu satte bortalaget full fart framåt och bara fyra minuter senare kom också 3-4 reduceringen genom Mikael Roth. Nu var det panik i Bajenleden och den säkra segern höll på att gå förlorat. Norrköping tryckte på och den ängslan laget visade i första halvlek var som bortblåst. Man var väldigt nära en kvittering men Hammarby höll undan och vann med 4-3.