söndag, juli 20, 2008

Den sköna orättvisa segern

Alla segrar räknas så även kvällens 1-0 seger för Hammarby hemma mot Örebro. En match där väl ingen hade protesterat om Örebro hade tagit en pinne eller kanske t o m tre för de skapade chanser i andra halvlek som gjorde att de var förtjänta av det. Men Hammarby höll undan och Petter Andersson nickmål efter en hörna redan i den 7 minuten blev matchens segermål. Sedan klev Kristoffer "Poppen" Björklund in i handlingen och spikade igen målet när Örebro tog över i andra halvlek. Han gjorde ett par avgörande räddningar och det var skönt för honom och Bajen att han fick hålla nollan.

Segern var Hammarbys tredje raka och sjunde utan förlust. Det gör Hammarby till ett av seriens mest formstarka lag och Bajen är absolut med i guldfighten.