söndag, juli 20, 2008

Historieintresserad?

Är du som jag intresserad av historia har jag ett alldeles utmärkt länktips till dig som jag varmt rekommenderar. Nina Ringbom från Visby har en hemsida som inte går av för hackor. Den heter Historiesajten och där står det mesta om 1500-talet och framåt med tyngdpunkten på vår Svenska historia. Här kan du läsa om allt som har med historia att göra.

Sidan har ett imponerande innehåll och ett det är lätt att hitta det man söker. Man kan ha den som ett uppslagsverk, man kan fördjupa sig i olika ämnen, man kan läsa om olika slott och fästningar i Sverige men även vissa i Europa är med tagna. Sidan har ett rikt persongalleri av svenska historiska personer men även där kan man hitta personer som var verksamma utomlands. Här finns en ordlista som förklarar krångliga ord som har med historia att göra och mycket mycket mer.

Nina har lagt ner ett imponerande arbete på denna sida och man undrar hur hon har hunnit med allt detta. Men för oss historieintresserade är det bara att tacka och ta emot.Men en varning utfärdas, det är otroligt lätt att fastna där så ni går in på egen risk :-)


Till sidan:
  • HISTORIESAJTEN
  • 2 kommentarer:

    Anonym sa...

    Det här kommer min dotter att ha stor nytta av i sitt skolarbete.

    Nicke Grozdanovski sa...

    Karin- den här sidan kan man ha nytta av på många sätt. Som uppslagsverk, i skolarbetet, nyfikenhet för egen del och fördjupning :-)