torsdag, juli 31, 2008

Miljökassar till förmån för Ecpat

Vi i vänsterpartiet, Emmaboda har en sommarkampanj där vi säljer egen tillverkade miljökassar av tyg och vars pengar som vi får in från försäljningen oavkortad går till föreningen Ecpat.

Ecpat är en organisation som aktivt jobbar mot barnsexhandel i världen. Deras arbete går bland annat ut på att motverka spridning av barnpornografi, de sätter fokus på barn sexturism och försvårar för människohandlare som förser den svenska sexmarknaden och även övriga världen med unga offer. I dag hade vi försäljning utanför Konsum i Emmaboda där intresserade festival besökare och även kommuninvånare kom till vårt bord.











Förberedelser inför dagens försäljning. Hugo Grönlund i vitblårandig skjorta, i mitten Gun Mällberg och Martin Nilsson.






Våra egna tillverkade tygkassar där det inte finns en enda som är likadan som den andre. Det är Gun Mällberg som har gjort de och de kostar 50 kronor och så finns det mindre tygkassar för barn och de kostar 20 kronor. Allt tyg är från återvinning.








Två trevliga festivalbesökare där han kom från Halmstad och hon från Stockholm (Farsta). De köpte var sin kasse och hon köpte också en till sin väninna. De berömde oss för att vi arbetar med denna kampanj och tyckte de var behjärtansvärt insats som vi gör.











Andra trevliga festivalbesökare som var mer eller mindre intresserade av kassarna. Men kul hade de i vilket fall som helst.










Gun Mällberg som stolt visar upp en Kasse.












Hugo Grönlund var på hugget och log i kapp med solen. Han trivdes med att sälja tygkassar och prata med festival besökare.


Om du som läser vill köpa en tygkasse och samtidigt bidra till Ecpat kamp mot barnsexhandeln maila till Gun Mällberg: gunmalberg@yahoo.se

Dessutom kommer vi fortsätta försäljningen på lördag utanför Konsum, Emmaboda mellan klockan 14-17. Kom gärna ner och köp dig en miljövänlig tygkasse.

För mer information om Ecpat:

  • Ecpats hemsida
  • Inga kommentarer: