måndag, juli 28, 2008

I kväll får ett nytt anfallspar i Bajen chansen mot Örebro

I kväll vänder serien för Hammarby när man gästar Örebro och Berhns arena. Lagan möttes förra söndagen på Söderstadion och då vann Bajen efter visst besvär med 1-0. Målet gjort av Petter Andersson.

Sen den matchen har det hänt saker i Bajens trupp. Charlie Davies är i Peking och ska representera USA i OS medan Paulinho är utlånad till den sydkoreanska klubben Busan I’Park. Det innebär att vi har ett nytt anfallspar som får chansen i kvällens match. Förmodligen blir det de två nyförvärven sydafrikanen Nathan Paulse och Olof Guterstam som får spela från start. Det är inga dåliga spelare och speciellt Paulse har visat goda takter de matcher han fått hoppa in. Dessutom gjorde båda två var sitt mål i cupmatchen mot Valsta Syrianska i torsdags och det spär på deras självförtroende. Jag har goda förhoppningar att de kommer vara väldigt nyttiga för Hammarby i fortsättningen.

Backen Emil Johansson var tillbaka i spel i torsdagens cupmatch. Han gjorde det bra och var inblandad i Guterstams 4-0 mål då han gjorde ett fint inlägg. Även Suleyman Sleyman är tillbaka efter sin skada. Han gjorde comeback i senaste matchen mot Örebro. Han är otrolig nyttig i backlinjen. Bajens bästa försvarare dansken Christian Traoré ska se till att inte släppa förbi några Örebroare till målchanser. Han har varit väldigt bra under sommaren med sin tyngd och arbetsvilja ger han stor trygghet där bak. Fjärde försvararen blir David Johansson.

På mittfältet spelar Petter Andersson som stod över cupmatchen efter att ha fått en smäll i senaste allsvenska matchen den mot Örebro. Även Erkan Zengin lär vara given och jag hoppas han kan fortsätta på samma sätt som han gjorde mot Valsta då han var planens bästa spelare. Från start lär även Louay Chanko och kanske även som defensiv mittfältare Mikkel Jensen. Men här finns lite att välja på då spelare som Haris Laitinen, den unge Carlos Gate och den ännu yngre talangen Simon Helg mycket väl kan axla en roll på mittfältet från start. Vi får se vilka tränare Tony Gustavsson väljer.

På målvaktsidan är Kristoffer Björklund given etta och han var lite ringrostig i de första matcherna efter Rami Schaabans skada men senast mot Örebro på Söderstadion var det han som räddade vår seger, så det känns som han är tillbaka i den utmärkta form han hade i våras.

Örebro SK var med rätta missnöjda med förlusten på Söderstadion. De gjorde en bra match och skapade en hel del chanser som ingen skulle tyckt de var speciellt orättvist ifall de fått utdelning. Men det gäller att få in bollarna och Örebro visade prov på en stor oförmåga att sätta chanserna. Vi kommer att få se ett revanschsuget hemmalag i kväll. Därför gäller det att se upp med Örebros offensiv där bollarna förmodligen kommer gå till såväl Kim Olsen som Roni Porokara på topp. Det gäller att stressa dessa två till misstag och att de inte får tid med bollen. Deras självförtroende framåt är inte den bästa då Örebro endast gjort 8 mål på 15 matcher och det är sämst i hela serien. Andra spelare att hålla ett öga på är mittfältarna Nordin Gerzic som leder den interna skytteligan ensam med två mål, ex. Djurgårdaren Samuel Wowoah och brassen Eric Bassombeng.

Hammarby är favoriter ikväll trots spelaromsättningen. Tony Gustavsson och övriga ledare har tidigare under säsongen visat prov på god ledarförmåga när man har intutat de grönvita spelarna ett stort självförtroende och vinnarskallar. Även om det inte alltid ser vackert ut har man ett otroligt härligt spel i sig som när man tar fram är det bästa i hela Sverige. Det gäller dock att minimera de svackor som uppkommer under matcherna. Man talar hela tiden om matchprestationer och tittar inte så mycket på tabellen. Men om man som supporter gör det upptäcker man att vid en Hammarby seger i kväll så är man endast fyra poäng bakom Kalmar FF och det vore väldigt skönt att känna vittring på täten. Har man ambitioner att ta SM-guld vilket Hammarby självklart har så bör man även på bortaplan slå lag som Örebro.

Jag tippar att Hammarby vinner med 3-1 och att Paulse, Andersson och Zengin gör var sitt mål.

1 kommentar:

Anonym sa...

socialism - det värsta skitstysm som finns jfr sverige - delar individer i 2
bryter ner både psykiskt och andliligt

Brainlaw for optional (energy used right tex alpha waves)
Props in EUrope


Obama = optional, and be able to govern, one should say have 300 iqpoäng otherwise is not optional.
Individuals should be able to control the environment (cf. chosen best in the past to defend the stem end, but today also the environment, science, art, personalities, creativity and above all the complexity).
Set is most important (based on 300 and a superstructure)

We would introduce the following countries