lördag, augusti 23, 2008

En frispark hindrade Johansfors segerjubel

I går var äntligen dags för första hemmamatchen för Johansfors efter sommaruppehållet. Efter två raka förluster mot Nöbbele och Åseda så skulle man ta tre nya friska poäng när Alsjöholm kom och gästade oss denna fredagkväll. Efter 90 minuters spel så kunde man konstatera av de tre pinnarna fick vi bara behålla en enda eftersom matchen slutade 2-2.

Vår målvakt Axel Karlsson kunde tyvärr inte stå i matchen pga av axelproblem som han ådrogsig mot Åseda. Istället fick Challe Bern stå mellan stolparna och gjorde det bra. Han var chanslös på de båda målen. Men JIF startade matchen positivt och skapade en hel del lägen men oflytet framför mål var påtaglig denna kväll. Istället är det våra gäster som tar ledningen efter 20 minuter då ett förmodat inlägg från en Alsjöholmspelare blev en perfekt lobb som går i mål. Nu var det bara för Johansfors att jaga kvittering. Slutet av halvleken var relativt jämn spelmässigt men det var vi som skapade de vassaste chanserna som när Peter Andersson sköt i burgaveln när han hade i det närmaste öppet mål. Men han skulle revanschera sig strax innan paus då kvitteringen kom, fint förarbete från Andreas Klevtun. Sett till alla målchanser så borde vi ha lett matchen i paus men man vinner som regel inga fotbollsmatcher efter 45 minuter så JIF hade alla chanser att avgöra matchen i andra halvlek.

Andra halvlek är det fortfarande JIF som för matchen och skapade chanser och 2-1 hängde i luften. Alsjöholm kämpade på bra och vek aldrig ner sig och gav JIF en del bekymmer i uppspelen. Efter 65 minuter visar vår unge back Henrik Nordström varför han har alla möjligheter att bli en fenomenal fotbollspelare. Han för upp bollen från sin backposition och driver upp på planen och sen i rätt ögonblick serverar han Peter Andersson en genialisk passning. Andersson kommer helt fri med målvakten och gör inget misstag.

Nu skulle vi stänga matchen och vi gick för ett tredje mål men Alsjöholm ville annat. Med sju minuter kvar att spela får de en frispark strax utanför straffområdet. Den förvaltas på allra bästa sätt sett med AIF ögon. Frisparksläggaren smekte den över muren och sen ribba in bakom en chanslös Challe Bern i JIF målet. Sen hjälpte det inte att vi gjorde en sista forcering för att avgöra matchen definitivt men mer än så här blev det inte tyvärr denna fredagkväll.

Höstsäsongen har inte börjat på något bra sätt. En pinne på tre matcher är inget som vi räknade med. Vi har förgjordat svårt att göra mål och hade bara målskärpan varit som den var i vårsäsongen hade poängskörden varit en annan. Kämpaglöden är det däremot inget att klaga på. Vi ligger fortfarande tvåa nu när bruksderbymatcherna kommer med start borta mot Skruv nästa fredag. Dock börjar nu avståndet upp till Åseda bli alltför stort, det är för närvarande åtta poäng som skiljer. Nu gäller det att ladda om batteriena inför de tuffa matcherna som väntar bakom hörnet.

Här gör Alsjöholm 0-1 bakom en chanslös Challe Bern i JIF målet

Men förutom två insläppta mål var han klockren i mål.

Bollar som matas in mot Alsjöholm straffområde var det som skulle ge mål för vitblåa JIF. Men bortalaget försvarade sig bra under hela matchen.

En av många JIF farligheter i matchen. Här är två målskytten Peter Andersson framme och hugger uppvaktad av två Alsjöholmare.

Men tyvärr så ville inte bollen in mer än två gånger trots otaliga chanser under matchen. Andreas Johansson grämer sig efter en missad målchans.

Våra rivaler och Broder Daniels lag Bodabruk hade en nattsvart fredagkväll då årets andra sk. El Classico borta mot Örsjö avgjordes. 0-6 skrevs förlustsiffrorna till och inget mål än för Bodabruk under höst säsongen.