söndag, augusti 03, 2008

En ny stjärna tändes på Söderstadion i kväll

I matchens sista spark kvitterade Freddy Söderberg Ljungskiles 1-2 ledning till 2-2. Innan dess hade han gjort 1-1 i den 42 minuten. Dessa var Söderbergs två första mål någonsin i allsvenskan och det är viktigt att fler kliver fram i Hammarby och visar sig i målprotokollet.

Annars är det en besvikelse att Hammarby inte lyckades besegra Ljungskile på Söderstadion. Det var två tappade poäng i kväll och det var lite slarvigt försvarspel som bäddade för de två Ljungskile målen. 1-0 kom i den 16 minuten genom Pascal Kondaponi som på något sätt fick in bollen i mål. 2-1 gjorde Daryl Smylie med bara 10 minuter kvar och det var LSK:s enda målchans på hela andra halvlek. Hammarby hade ett massivt tryck för att göra ett ledningsmål men ett heroisk kämpande Ljungskile höll undan men tappade ändå på slutet.

Men det mest positiva var Freddy Söderbergs genombrott i den grönvita Hammarby tröjan. Han gjorde som sagt var två väldigt snygga mål. Den första efter en fin passning som han kallt rullar in i målvaktens högra sida. Tvåan kom efter en fint desperat uppspel från Suleyman Sleyman där Söderberg tar ner bollen och vänder om och klappar till helt chanslöst för Michal Slawuta i LSK målet. Hur snyggt som helst och jätteviktigt.