fredag, augusti 29, 2008

Ett blekt Johansfors hade inget att hämta i Skruv

Johansfors spräckte nollan i den 91 matchminuten genom den notoriske målskytten Peter Andersson. Innan dess hade dock Skruv gjort fem stycken bakom en paralyserad startelva. Det blev en mardrömsmatch för Johansfors där absolut ingenting stämde. Redan efter ca kvart stod det 2-0 till Skruv. Det var resultatet i paus.

I andra halvlek försökte JIF flytta upp spelet i anfallsområdet och skapade en del lägen men skärpan framför mål saknades i kväll. Men hade man fått in en reducering här på någon utan chanserna så hade förmodligen matchen fått en annan utveckling. Istället är det Skruv som gör nästa mål efter ungefär 60 minuten och därmed var matchen i praktiken avgjord. Efter det så kommer inom loppet av en kvart både fyran och femman bakom målvakten för kvällen i Johansfors Stefan Persson som normalt spelar forward. Persson var förövrigt klart bäst i ett mycket blekt Johansfors. Han räddade några frilägen och gjorde ett par andra bra räddningar. Det kunde ha slutat med betydligt större siffror än 1-5 om inte han storspelat.

Jag tror aldrig jag sett laget så viljelöst som i kväll, Inte ens när det gick som tyngst i förra årets Div 5 var det så här håglöst. Jag vet inte vad som har hänt med Johansfors under sommaren men detta är långt ifrån det stabila lag som vi såg i våras. Åtta raka segrar hade vi innan sommaruppehållet. Nu är det istället fyra raka matcher utan seger och endast en poäng har det blivit på dessa fyra matcher. Nu är femman väldigt avlägset och vi får nu rädda det som räddas kan resten av säsongen. Närmast väntar Alsbo Classico mot Bodabruk nästa fredag. De två formsvagaste lagen i serien möts i prestigefylld match. Är inte Johansfors mer tända då är risken stor att vi åker på en förlust mot ärkerivalerna.

För Bodabruk blev det inte någon rolig kväll heller. 0-7 i röven mot de suveräna serieledarna Åseda. Men ligger man sist och möter serieledarna kan man inte förvänta sig annat.