måndag, augusti 18, 2008

Åseda behärskade det blöta underlaget bäst

Johansfors spelade i kväll borta mot serieledarna Åseda. Tyvärr blev det förlust med 0-3 efter samma siffror i paus. Under hela matchen regnade det och planen var väldigt blött och tungsprungen. Detta underlag passade tydligen Åseda som redan i den fjärde minuten tar ledningen. Efter det så är det ändå JIF som för spelet under första delen av halvleken. Man är framme vid några farligheter men Åseda täpper skoningslöst till sin backlinje.

Men ju längre första halvlek fortskrider så är det Åseda som är det lag som visar sig vara starkst. Johansfors får allt svårare att bemästra det blöta underlaget och har svårt med passningspelet. Dessutom får man inte tid att göra något konstruktivt av bollen när man väl har den utan direkt är det en Åseda ben eller kropp ivägen. 2-0 kommer efter en drygt halvtimme efter en hörna där markeringen helt uteblir och Åsedaspelaren får i lugn och ro nicka in 2-0. Även om det är väldigt tungt att ligga under med 0-2 så har man ändå psykologiskt kontakt i matchen och därför hade man goda förhoppningar att vända på matchen. Det var trots allt mycket kvar att spela av matchen. Men den förhoppningen grusades när det bara var några minuter kvar av första halvlek då Åseda gör sitt tredje mål efter ett friläge som luktade offside. Men inga större protester hördes från JIF spelarna så målet var nog riktigt trots allt. Nu var det riktigt jobbigt för man kände att matchen höll på att rinna iväg för JIF. 3-0 underläge i paus var tämligen rättvist tycker jag. Åseda var väldigt bra och man såg varför de leder serien.

I andra halvlek ska JIF ha ett stor eloge för att man vill ändå ge sig själv chansen att komma in i matchen och redan i inledningen har man ett jätteläge men som oftast så är det en Åsedafot i vägen som hindrar chansen. Vi fick se en fysiskt tuff match med många gula kort. Det blöta underlaget inbjöd till glidtacklingar och lustiga situationer. Vi fick se två lag som inte ville vika ner sig och som sagt var så ska alla JIF spelare ha all heder att trots 0-3 underläge ändå ge 100% under andra halvlek. Det small bra i närkamperna men trots det var det ingen ful match utan en rejäl blöt, regnig och tuff DIV 6 match. Men trots kämpatagen från JIF så kom man inte närmare utan matchen slutade 0-3. Sammantaget en rättvist seger för hemmalaget Åseda men jag tycker JIF var värda att göra minst ett mål.

Detta var andra raka förlusten och JIF tappar nu mark gentemot Åseda som nu har sex poäng tillgodo till JIF. Johansfors är fortfarande på säker andra plats. Ner till Kosta på tredje plats är det sex poäng så andra platsen ska vi ha. Att nå Åseda blir nu svårt även om vi givetvis aldrig ger upp. Nu gäller det att ladda batteriena till på fredag då vi har hemma match mot Alsjöholm IF.