måndag, augusti 25, 2008

Veckans lag

Efter ett Olympisk sommarspel med många bollidrotter är det svårt att välja ut någon som ensam kan stå som veckans lag. Därför gör jag på annorlunda sätt och utser två finalförlorare som veckans lag och efter det räknar upp de lag som vann sina respektive finaler. Segrarna blir visserligen inte veckans lag men på detta sätt får de hyllningar ändå

Men jag tycker ändå att ett lag gjorde en fantastisk turnering som kommer sätta avtryck i deras fortsatta liv. Laget jag pratar är Island handbollslag som för första gången gick till en stor mästerskap final och på det sättet de gjorde det borde vara ett föredöme för många andra lag. Med vilja, energi, en massa jävla anamma och med ett hjärta som dunkar för landet och för varandra kan man komma väldigt långt. Med tanke på att Island har en befolkning på 313 376 personer (1/1-08) och har tidigare bara vunnit tre sommarolympiska medajer så är det imponerande att Island når denna framgång i en lagidrott. Dessutom är Handbollen nationalsport på Island så spelarna kan förvänta sig ett mäktigt mottagande när de kommer hem. Island vann inte guldet men vann mångas hjärtan och dessutom blir de utsedda till veckans lag.

Jag brukar inte ha med basketlag som vinnare till veckans lag men gör ett undantag till denna veckas utmärkelse. Återigen är det en finalförlorare som blir tillsammans med Island veckans lag. Spanien förlorade gruppspels matchen mot USA med 82-119 och nu när de ställdes mot varandra i finalen var det inte många som gav spanjorerna en chans och att de skulle bli en formalitetsak för USA att vinna guldet. Men vilken match det blev och USA fick verkligen kämpa för att vinna guldet. Spanien förlorade finalen med 107-118 där man verkligen bjöd upp till dans och gjorde ett ärligt försök att vinna finalen. Det tvingade amerikanerna att spela på topp och därför fick vi den fantastiska OS final som vi alla längtat efter. Även Spanien kan gå med högtburet huvud efter denna förlust och bli mottagna som hjältar i Spanien.

Veckans Lag: V 34:
Island herrhandbolls landslag
Spaniens herrbasket landslag

Bollsporternas segrare under OS i Peking 2008

BASKET:
Damer: USA
Herrar: USA

FOTBOLL:
Damer: USA
Herrar: Argentina

HANDBOLL:
Damer: Norge
Herrar: Frankrike

LANDHOCKEY:
Damer: Nederländerna
Herrar: Tyskland

VATTENPOLO:
Damer: Nederländerna
Herrar: Ungern

VOLLEYBOLL:
Damer: Brasilien
Herrar: USA

Inga kommentarer: