lördag, september 27, 2008

Johansfors fick en värdig säsongsavslutning

I eftermiddag spelades den sista omgången i Emmabodasexan och för Johansfors del så var det match i just Emmaboda där Bosnien/H. stod för motståndet i ett vacker soligt och höstklädd Simhallsplan . När lagen mötes i Johansfors i mitten på juni vann Johansfors med förkrossande 10-1. Det var lite jämnare i dag men ändå var Johansfors överlägsna och vann med klara 7-0 efter 4-0 i paus.

Att det skulle bli en målfest visste vi i den fåtaliga publiken redan efter sju minuter, då stod det redan 2-0 till Johansfors efter mål av Hampus Eriksson och Petter Andersson. Sen dröjde det länge innan trean kom även om Johansfors skapade chanser.

Andra halvlek var den första lik med ett spelförande Johansfors och ett tappert kämpande Bosninen. Målen ramlade regelbundet in och det blev ett mindre än första halvlek. Hela laget ska ha plus för en väl genomförd match.

Johansfors målskyttar denna eftermiddag var Petter Andersson 3, Adam Wellrup 2 Hampus gjorde 1 och Robin Franksson 1.

















Vit tröjade Johansfors satte fart från början i matchen












Domare var Markku Ahonens "favorit" sen första Alsbo Classico som spelades i Bodabruk i slutet av maj nämligen Jörgen Stångberg














Robin Franksson har gjort sitt mål och gratuleras av nummer 11 Hampus Eriksson.













Bosnien hade en tung eftermiddag men gjorde så gott man kunde.














Adam Wellrup driver med bollen mot mål. Henrik "lillen" Svensson hänger på










Min Bloggkollega Andreas "Ante" Johansson blev nerriven i straffområdet utan att domaren beivrade det. Men förbrödringen mellan Ante och han som fällde honom var total efteråt.











Fyra glada målskyttar fotograferas av Johansfors IF Webbmaster Partik Adolfsson. Spelarna är Adam Welleup, Petter Andersson, Hampus Eriksson och Robin Franksson.


För Broder Daniel Bodabruk så avslutade man säsongen på hemmaplan när man tog emot Nöbbele. Slutresultatet skrevs till 2-4 till bortalagets fördel. Därmed kom Bodabruk sist i serien med fem poäng inspelade.

Övriga Resultat, Emmabodasexan:
Kosta IF- Skruv IF 0-1
Lenhovda IF- Alsjöholm IF 2-3
Örsjö IF- Åseda IF



Tabell DIV 6 Emmaboda


Segern innebar att Johansfors slutade på en tredje plats efter suvärna Åseda och Nöbbele som gjorde en väldigt stark höst. Poängmässigt så fick JIF 35 poäng 58-28 i målskillnad. Det blir alltså ytterligare en säsong i sexan nästa år för JIF som hade som målsättning att ta sig upp till femman igen näst år. Men svackan precis efter sommaren då vi förlorade mot Nöbbele borta med 1-3 och Åseda 0-3 avgjorde hela serien för våran del. Innan dess hade vi radat upp hela åtta raka segrar och det såg ljus ut då vi inför uppehållet låg två poäng efter serieledarna Åseda.
Men hösten har inte formässigt bra men jag vet att alla har kämpat och slitit för klubben och gjort vad de kunnat. Det är bara att ta nya tag inför inomhussäsongen och nästa års sexa.


Det kommer senare en längre säsongsavslutnings artikel senare med lite intervjuver och annat smått och gott.

Inga kommentarer: