fredag, september 05, 2008

Kassaskåpsäker Alsbo Classico seger för Johansfors

Det blev återigen en klar Johansfors seger i kvällens Alsbo Classico mot Bodabruk. 5-1 skrevs slutresultatet till efter 3-0 i paus. Bland JIF: s målskyttar finns mina två bloggkamrater Andreas Johansson som gjorde 3-0 strax innan paus och Dennis Randewall som gjorde precis i början av andra halvlek 4-0.

Matchen började med två laddade lag som var sugna på segern. JIF började dock bäst från början och försökte med fina djupledspassningar friställa våra anfallare Adam Wellrup och Peter Andersson men tyvärr blev samtliga uppspel avblåsta för offside. Bodabruk kämpade sig in i matchen och hade några farligheter som dock vår duktige målvakt Axel Karlsson var med på. Men trots detta kändes det att hemmalaget var det bättre och tyngre laget. Att första målet skulle vara viktigt de förstod bägge lagen och när Andreas Klevtun i den 25 minuten på en vacker nick efter en hörna gav Johansfors ledningen så lossnade det för oss. Samtidigt släcktes Bodabruks tändning och självförtroende. Nu började spelet lossna mer och mer för hemmalaget och chanserna blev klarare. Det dröjde fem minuter till så satt tvåan bakom en uppgiven Bodamålvakt. Det var Adam Wellrup som satte bollen i nät framnickad av Andreas Johansson.

Andreas Johansson ja, som hade ett jätteläge några minuter senare att öka på till 3-0. Efter ett tjusigt anfall så får han en passning och är helt ren framför mål men på något sätt får han inte ordning på benen utan missar bollen helt och så rann den chansen bort. Men det dröjde bara till anfallet efter så satte Johansson 3-0. Denna gång får han en passning i djupled och kommer fri med målvakten och denna gång gör han inget misstag utan placerar bollen vid målvaktens vänstra stolpe. Då hade matchuret tickat fram till 40 minuten.

Helt rättvist Johansfors ledning i halvtid men kanske något mål för stort. Strax innan pausvilan fick Adam Wellrup utgå pga fotskada efter en kollision med målvakten i Bodabruk. Det såg rätt så illa ut men rapporterna efter matchen talar om att de inte är så allvarligt med honom.

Andra halvlek hinner knappt börja förrän målvakten i Bodabruk är generös mot oss och bjuder oss på 4-0. Han ska bara ta emot bollen i skopan men på något sätt lyckas han få bollen bakom sig och där står Dennis Randewall och stöter in 4-0 i tom bur. Det var hans första mål för säsongen. I detta läge var nog en man vid namn Markku Ahonen väldigt orolig för att behöva ägna resten av fredagen åt gräsklippning i Dennis Randewalls trädgård.

Johansfors fortsätter att trycka på och ha mycket boll innehav, men bortalaget ska ha en eloge för att de försökte spela fotboll hela matchen denna gång. Det var inget gnäll varken på motståndare eller domare utan de var fokuserade på sitt spel. Frukten av detta blev att Bodabruk äntligen fick göra ett Alsbo Classico mål och målskytten var Rikard Jäghagen i den 60 min som på distans vackert placerade bollen i mål.

Men det var inte länge Bodabruk fick glädjas åt segern, bara ett par minuter senare så gör Boda mål igen fast denna gång i egen bur. Detta efter en nicktouch från en Bodaspelare, som jag inte såg vem det var, och som oturligt för våra gäster ställde sin egen målvakt. Men det blev ändå Peter Andersson som var siste JIF. spelare som fick ytterligare ett mål att lägga i sitt målkonto.

Resten av matchen blev en innerligt viftande från publiken och det var inte vågen som gick runt IP för så bra var inte spelet ute på planen. Det var istället myggen som anföll oss i miljontals och försökte ta sig en blodmåltid. De små otäcka krypen hade en riktig smörgåsbord för det var ca 200 personer som såg derbyt i kväll och det är en bra siffra.

Men inga fler mål fick vi se denna derbykväll trots att JIF försökte göra fler så fick man nöja sig med en femetta. En klar och rättvis seger för Johansfors i ett snällt Alsbo Classico där inga utvisningar eller löften behövde infrias efter matchen och Markku Ahonen kunde pusta ut och dra en lättnadens suck. Efter matchen delade David Elm från Kalmar FF och bördig i Johansfors ut pris till bäste Bodaspelare som blev Rikard Jäghagen och Markku Ahonen, Bodabruk delade ut till bäste JIF spelare och det blev Henrik Nordström. Stort grattis till dessa och stort grattis till Johansfors för segern. Den var välbehövlig efter den tuffa inledningen på hösten och nu kan vi fokusera på nästa viktiga match som är Kosta borta. Till Bodabruk vill jag säga att ni kämpade på bra och gav denna match den derbykaraktär som vi alla hoppades på. Lycka till i fortsättning av serien.

Bland övriga matcher kan noteras att Åseda mycket överraskande fick stryk mot Kosta hemma med 1-2

Alsjöholm- Skruv 1-3
Bosnien/H- Nöbbele 1-6
Örsjö- Lenhovda 3-4