torsdag, september 04, 2008

Röst från hemmaplan- Johansfors IF


I hemmalaget har det varit en tung period i de senaste matcherna. En poäng på de senaste fyra och den senaste matchen i fredags blev en storförlust 1-5 mot Skruv. I våras gick det mesta vår väg och vi hade åtta raka segrar innan sommaruppehållet tog vid. Nu gäller det att bryta trenden och vad är bättre att bryta denna negativa trend med en seger över rivalerna Bodabruk.

Hur det ska gå till har vår ordförande och backen Dennis Randevall många tankar om. Jag fick en pratstrund med honom på en knastrig telefonlinje eftersom han under veckan befunnit sig i Sundsvallstrakten.


1. Hur är stämningen i truppen inför Alsbo Classico?

Ganska god stämning även om fredagens förlust mot Skruv naturligtvis sved på hela truppen, sammanhållningen är dock god och alla vet att vi måste höja oss mycket sen senaste matchen.

2. Vad har egentligen hänt med JIF fina form. Åtta raka segrar och positiva tongångar har förbytts mot fyra raka utan seger och nu senast hela 1-5 i baken mot Skruv? Hur ska man hitta tillbaka till vårens fina spel?

Vi spelade bra mot Nöbbele i första matchen efter sommaruppehållet i en halvlek, kanske till och med årets bästa men det blev ändå en förlust. Vi har en tunn trupp och är känsliga för skador och avstängningar speciellt för vissa spelare. Det skapar osäkerhet i truppen som innebär att spelet blir lidande. Det gäller bara mala på träningarna , att man är så många som möjligt på dessa och att man inte ger upp. Något annat recept finns inte för att vända den negativa trenden.
3. Vad betyder Brödernas Elm framfart i Kalmar FF och nu i landslaget för en klubb som Johansfors.
Det betyder mycket för oss och vi har täta kontakter med bröderna om olika evenemang. Det var meningen att två av de skulle gå på linjen mot Boda men de fick ju förhinder pga landslagsuppdrag, Rasmus Elm U21 och Viktor Elm till A-landslaget. Vi har kommit långt i planerna på att annordna en Kalmarmatch på Johansfors IP inför 80 års jubileumet nästa säsong och där har bröderna varit lite av en drivkraft. David Elm kommer dock att vara med på fredag på något sätt.

4. Vilka spelare tycker du har imponerat i JIF så här långt?

Adam Wellrup, Henrik Nordström, Peter Andersson, Axel Karlsson. Henrik "Lillen"Svensson

5. Hur ser du på din egen säsong i den vita tröjan?

Både ris och ros, likadant som föregående säsonger

6. Det blev 7-0 i senaste mötet mot Bodabruk. Vad kan vi ta med oss från den matchen
Vår koncentration och fokusering trots att det rann iväg till vår fördel. Vi slutade aldrig spela fotboll och tryckte på hela matchen. Vi fick öva anfallsfotboll och det alltid bra att ha med sig.

7. Vad är nyckeln till derbyseger på fredag?
Axel Karlsson, Peter Andersson, Adam Wellrup och Henrik "Lillen" Svensson plus att resten är på tårna och fokuserade på uppgiften. Inga fler skador eller avstängningar med tanke på fortsättningen.

8. Hur tror du matchbilden mot Boda kommer se ut?
Mycket kamp från första minuten precis som en derbymatch brukar se ut. Första målet är viktigt för båda lagen, får de första blir tufft för oss eftersom de får kraft av det och blir ännu mer taggade. Får vi första kan man vi spela ut och nervknutarna släpper samtidigt som de säkerligen börja tänka på 0-7.

9. Vad vet du om era motståndare?
Boda har nästan samma spelare sen tidigare så vi känner varandra, Rikard Jäghagen är viktig för dem.

10. Hur ser din egen uppladdning inför derbyt ut?

Jag och brorsan Peter ska hjälpa farsan med att laga tak och hoppas slippa spendera tid på att jaga spelare inför matchen utan jag hoppas kunna ladda i lugn i ro.
11. Har du någon hälsning du vill framföra till Boda lägret?

Vi välkomnar Bodabruk till IP i morgon och hoppas det kommer bli en rolig och bra match med derbykaraktär med mycket publik men att vi ändå tillslut står som segrare efter 90 minuter.


Jag vill tacka Dennis Randewall för pratstunden och önskar honom och laget lycka till i morgondagens match.

Johansfors IF bildades 16 juli 1929 så nästa år är det 80 års jubileum för oss JIF:are. Tidigare under åren har vi haft bandy, innebandy, bordtennis och gymnastik men nu är det bara fotbolls som finns verksamt i föreningen. Föreningens idrottsliga topp får vi väl anse vara 1980, med spel i div. III. Annars har laget spelat i fyran, femman och vissa tillfälliga år som nu även i sexan. Hemmaplanen heter Johansfors Idrottsplats och man spelar i vitblåa tröjor, blåa byxor och vita strumpor. Som reservställ har man röda tröjor, blåa byxor röda strumpor.


Mer information om Johansfors:

Johansfors IF- Officiela Hemsidan
JIF-Bloggen- Bloggen om JIF- Skriven av ordförande och tillika backen Dennis Randewall
Yzermans blogg- Andreas Johanssons blogg

Inga kommentarer: