tisdag, september 23, 2008

Självmål sänkte Bajen i Borås

I en relativ bra och spännande match förlorade Hammarby i kväll borta mot Elfsborg med 0-1. Tyvärr blev det ett självmål som föll avgörandet i början av andra halvlek genom Christian Traroé som efter en Elfsborgs inlägg olyckligt stötte bollen i mål bakom en chanslös Kristoffer Björklund. Hammarby krigade hela matchen och med lite flyt hade det kunnat bli en pinne på slutet.

Både Carlos Gaete och Olof Guterstam hade ett var sitt jättechans att kvittera. Förarbetet till Gaetes chans var bland de svettigaste jag sett i år. Det var Charlie Davies som i den 80 minuten med ryggen mot målet vände på en femöring mellan två Elfsborgs backar och inte nog med så snurrfintande han bort en tredje och med ytterskon spelade han fram bollen till Gaetes som nog blir lite överraskad av att se bollen dimpa ner vid hans fötter. Han halkar till och skottet går utanför Johan Wilands stolpe. Olof Guterstams chans kom på övertid då han skarvnickar ett inlägg och tvingar den utmärkte Johan Wiland till en kvalificerad räddning.

Elfsborg har bara släppt in sju mål på 23 matcher och det måste vara rekord för allsvenskan. Med en bra målvaktsspel från Wiland och en hög press på motståndarnas tendens till anfall är nyckeln till den kompakta försvarspelet. Man har dessutom gjort 34 mål framåt och det är godkänt tycker jag och visst skapade Boråsarna målchanser men Bajens försvar och Björklund i målet spelade bra förutom då vid måltillfället.

Hammarbys formsvacka fortsätter alltså. Matchen i går var den femte utan vinst och under denna matchsvit har man bara tagit en pinne. Det är sju matcher kvar så än finns det tid och möjlighet att göra något bra av denna säsong men då måste Bajen börja vinna igen och få en positiv energi i laget. Man får absolut inte ge upp och matchen i går visade trots förlusten att viljan att vinna finns där igen.