söndag, oktober 12, 2008

Dags att lämna sandlådan

På DN debatt har i dag Mona Sahlin (s) och de båda miljöparti språkrören Peter Eriksson och Maria Wetterstrand en låt oss kallade det ett regeringsmanifest. Det är ett angrepp mot både alliansen och vänsterpartiet.

"Budgettaket måste hållas i ett regeringssamarbete"

De tre partilföreträdarna säger b la:

"S och mp är eniga: Vi avvisar vänsterns krav på att slopa utgiftstaket. En grundförutsättning för att ingå i en samarbetsregering är att ställa upp på det regelverk kring statsbudgeten som skapades efter den förra finanskrisen på 1990-talet."

Vidare skriver de:

"Ett fördjupat rödgrönt samarbete mellan socialdemokraterna och miljöpartiet kombinerar en stark och kraftfull politik för fler jobb, ökad rättvisa och god ekonomisk utveckling med en modern miljöpolitik och global solidaritet som också sträcker sig över gränser och generationer. Vi har därför beslutat att gemensamt ta upp kampen om regeringsmakten 2010 mot den moderatstyrda regeringen."

Så det där med att öppna vänsterdörrar var bara ett spel för galleriet för att lugna den interna opinionen eller hur ska man annars tolka dagens debattartikel? Jag tror nog alla är lika förrivard som jag är över dagens och dagarnas olika turer. Det är dags för gräsrötterna inom socialdemokratin att ryta ännu en gång över detta.

Jag börjar mer och mer överväga att vi ska strunta i detta sk samarbete och låta de köra racet själva. Detta rävspel som fortfarande pågår är inte värdigt de vi ska företräda ute i samhället. Det är kanske dags för oss att lämna den rödgröna sandlådan och låta valresultatet 2010 tala för vilka som ska bilda regering.

Men jag hoppas innerligt inte att de kallas för vänsteralternativet för de vore lika missvisande som när Moderaterna kallades för det nya arbetarpartiet.

Inga kommentarer: