onsdag, oktober 15, 2008

Fullmånen igen

Fast jag gav mig inte utan gick ut lite senare igen och tog dessa två bilder där månytan framträder och bättre än så här blir det inte utan teleskop. Jag blev nöjd med bilden som togs klockan 01.15. Efter denna bild kan jag sova i lugn och ro utan att oroa mig för varken varulvar eller vampyrer :-)












4 kommentarer:

Anonym sa...

fin bild!

Nicke Grozdanovski sa...

Tack.. den är jag jättenöjd med. Kämpade länge i gårkväll med att få en så perfekt bild som möjligt. Jag ville ha med månytan men lyckades inte i början som de tidigare bilderna visade.

Sen efter en envishet och lite experimenterande med kameran och i datorn så blev det en resultatet i denna bild. Här ser man månytan och detaljer på ett tydligt sätt precis som man kan se konturerna med blotta ögat. :-)

Björn Nilsson sa...

Ser ut som en karta på en jordglob. Många små länder i ett stort vitt hav. Jag kom att tänka på Ursula K LeGuins "ö-värld". Skulle man kunna tänka sig att drakar, trollkarlar och annat oknytt reser runt bland de där öarna?

Nicke Grozdanovski sa...

För trodde man att planeten Venus var en sådan planet där urtidsdjuren levde och frodades i träskmarkerna

På Mars byggdes kanalerna av marsianerna trodde man. Även på månen har man trott att de funnits liv. Så tanken på drakar och troll är inte helt fel :-)

Men det är ändå fantastiskt att människor har varit där och gått på ytan.