måndag, oktober 20, 2008

Hammarby- kungarna av Stockholm

Sviten på åtta matcher utan seger sprack i kväll på Råsunda när Hammarby slog tillbaka Djurgården med klara 3-0 efter 0-0 i paus. Det var en intensiv derbymatch som Hammarby stod upp bra och med lite tur och mycket vilja lyckades tippa över till sin sida i andra halvlek.

Målskyttar för Bajen blev Erkan Zengin som i den 65 minuten sköt ett skott som Djurgårdens målvakt Pa Dembo Tourray inte kunde hålla utan bollen stöttes i mål. Par minuter senare blev det Charlie Davies show när han grundlurade DIF-försvaret och sen mycket vackert placerade bollen i mål bakom en maktlös Djurgårdsmålvakt. Sen kom matchens juvel i den 77 minuten. Om jag säger frisparks läge och Louay Chanko så vet alla fotbollsälskare vad jag pratar om. Fast alla inklusive Pa Dembo Tourray visste ungefär vad som skulle hända så hade målvakten inte en chans trots att han var på rätt ställe. En underbar frispark som är en av säsongens vackraste från Chankos känsliga fot.

Hela laget förtjänar ett stort beröm men speciellt Bajens målvakt Kristoffer Björklund som gjorde ett par fantastiska räddningar under matchen. Segern var helt rättvist tillslut och glädjen efter matchen bland de grönvita hjältarna på planen och på läktaren var påtaglig. Hammarby spelade aggressivt och med stor vilja och skapade ett par lägen ytterligare som t ex. Erkan Zengins härliga skott i första halvlek som tog i kryssribban. Charlie Davies snurrade som vanligt i anfallet och gjorde en bra match. Det gjorde även den 18 år unge Marcus Törnstrand i backlinjen. Han kommer bli väldigt bra försvarare i framtiden. Hoppas vi får behålla honom i minst några säsonger. Sen ska man i ärlighetens namn säga att även Djurgården skapade chanser med, speciellt i andra halvlek men Hammarby höll undan med lite tur och med stor skicklighet och bärgade tre härliga och sköna poäng.