onsdag, oktober 29, 2008

Hammarby visade moralen mot Halmstad

Endast 5592 personer på Söderstadion såg Hammarby ta säsongens 11 seger då Halmstad besegrades med 2-1. Södermalms stoltheter tog sig alltså samman efter debaclet i Gävle i måndagens 0-3 och vände på rätt köl igen. Efter en mållös första halvlek där Halmstad var det bättre laget och Kristoffer Björklund fick briljera i målet kom samtliga tre mål i andra halvlek.

I den 55 minuten kom matchen första mål och det är brassen Ansalmo som ger gästerna ledningen. Upprinnelsen till målet är Suleman Sleyman som dräller med bollen och snabbe Anselmo är där och slår in bollen under Björklund i målet.

I den 61 minuten byts Charlie Davies in och hans inhopp förändrar matchbilden. Hammarby tar över spelet mer och mer och i den 69 minuten kommer kvitteringen då Olof Guterstam som slår in returen efter Davies skott. 10 minuter senare blåser domaren Martin Hansson straff till Hammarby då HBK.s Per Johansson fäller Erkan Zengin och det är ingen snack om att det är en straff. Louay Chanko gör inget misstag alls utan sätter straffen högt upp i målvaktens Bahnes högra hörn. Otagbart och därmed ledning för Hammarby.

Resten av matchen trycker Halmstad på för att nå en kvittering men Hammarby är farliga i sina kontringar men det blev inga fler mål utan Hammarby avgår med segern.

Nu ligger vi femma och bättre än så kan vi inte bli så det gäller att försvara den platsen i den sista matcherna som är Malmö FF hemma och IFK Norrköping i sista omgången. Men slutligen var det starkt av Hammarby att komma tillbaka efter insatsen i Gävle. Det visar på att det finns moral i den grönvita krigarna.