lördag, oktober 04, 2008

Lugnet före stormen?

Det varnas för oväder i natt till Jinges stora glädje. Det förväntas stormbyar på västkusten och in mot land vid Dalsland, Göteborg, Bohus län, Halland och västra Västergötland. SMHI har utfärdat en klass 1 varning på land och en klass 2 varning ute till havs. Dessutom varnas det för snömängder i Jämtland och Dalarna.

I min del av världen, sydöstra Sverige kommer det också att blåsa fast ingen varning är utfärdat för Kalmar län men däremot ute till havs där det är en klass 1 varning.









Så här såg det ut i Emmaboda kl 18.50 i kväll där en vacker solnedgångshimmel spelades upp inför våra ögon. Inget som tyder på att ett oväder är i antågande men kanske är det ändå lugnet före stormen. Framtiden får utvisa det.

2 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Finns det inte något gammalt vädertecken där man kopplar ihop röd himmel ena dag med busväder nästa? Kan det ha varit något jag läst i Bondepraktikan? Och ser inte de där små molnen lite hotfulla ut?

Nicke Grozdanovski sa...

Jodå.. de där små molnen blev lite hotfulla och förvarnade att busvädret var i antågande.

Jag har också hört det och lagt märke till det genom åren att det ofta är klart väder innan oväder kommer. Sen om det har ett samband med varandra vet jag inte. :-)