fredag, november 28, 2008

Allsbocupen 2008

På lördag är det återigen dags för Johansfors IF inomhuscup Allsbocupen. Emmaboda IS vann fjolårets turnering genom att besegra Madesjö med 6-3 och är således regerande mästare inför årets turnering. Som vanligt gör 10 lag upp om den åtråvärda titeln fördelade i två grupper på fem lag där ettan och tvåan går till semifinal. Denna typ av fotboll kallas officiellt för Futsal.

Lindås är den mest merittyngda föreningen i denna cup med fem finaler av sju möjliga och tre titlar. Segrarna från i fjol Emmaboda har även de tre och Orrefors IF har en titel i denna turnering.

Vilket lag som står som segrare i årets cup vet vi först på lördagskvällen men Emmaboda är även i år favoriter med Pukeberg BK, Lessebo GoIF och Orrefors IF som närmaste utmanare.
Det kommer att bli två stenhårda grupper där alltså bara två lag går vidare. Tre nya lag ställer upp i år jämfört med förra året. Eftersom Lindås/Långasjö numera är en klubb så blev en plats ledig, även Örsjö IF och Madesjö IF kommer inte till spel i år. Ersättarna går inte av för hackor. Pukeberg och Lessebo spelar båda i fyran och Bosnien Hercegovina som spelade i Johansfors serie i fjol.


GRUPP A:
Vissefjärda GoIF
Lindås BK/Långasjö GoIF
Bodabruk GoIF
Emmaboda IS
Skruvs IF


Här bör Emmaboda gå vidare enkelt och sen står det mellan Lindås/Långasjö och Vissefjärda om andra platsen. De båda klubbarna har möts otaliga gånger under åren i tuffa matcher och så lär det bli denna gång med. Lindås/Långasjö är mina favoriter att bli tvåa. Bodabruk och Skruv lär göra upp för att undvika sista platsen.

09.00 Vissefjärda GIF - Lindås BK/Långasjö GoIF
09.20 Bodabruk GoIF -
Emmaboda IS
09.40 Skruvs IF -
Lindås BK/Långasjö GoIF
10.00 Bodabruk GoIF -
Vissefjärda GIF
10.20 Emmaboda IS -
Skruvs IF
10.40 Lindås BK/Långasjö GoIF -
Bodabruk GoIF
11.00 Vissefjärda GIF - Emmaboda IS
11.20 Skruvs IF -
Bodabruk GoIF
11.40 Emmaboda IS - Lindås BK/Långasjö GoIF
12.00 Vissefjärda GIF - Skruvs IF


Grupp B:
Pukebergs BK
Lessebo GoIF
Johansfors IF

Orrefors IF
Bosnien/Hercegovina IF

I denna grupp kommer det att bli hårt mellan Pukeberg, Lessebo och Orrefors där två av de här lagen lär gå vidare och ett missa slutspelet. Jag tror att det blir Orrefors som får bita i det sura äpplet. Johansfors har haft det svårt i den egna cupen och kommer få det svårt denna gång också. Men kan man vinna första matchen mot Orrefors så kanske man kan få så pass bra självförtroende att man kan skrälla sig vidare. Men normalt ska man försöka tillsammans med Bosnien undvika att bli sist i gruppen.

12.20 Pukebergs BKLessebo GoIF
12.40 Johansfors IF - Orrefors IF
13.00 Bosnien/Hercegovina IF - Lessebo GoIF
13.20 Johansfors IF - Pukebergs BK
13.40 Orrefors IFBosnien/Hercegovina IF
14.00 Lessebo GoIF- Johansfors IF
14.20 Pukebergs BK - Orrefors IF
14.40 Bosnien/Hercegovina IF - Johansfors IF
15.00 Orrefors IF - Lessebo GoIF
15.20 Pukebergs BK - Bosnien/Hercegovina IF

16.00 Segrare grupp A 2:a Grupp B
16.20 Segrare Grupp B 2:a Grupp A
16.50 Bronsmatch
17.15 Final 2*10 minuter

Inga kommentarer: