måndag, november 17, 2008

Bajen glömde knyta säcken

När David Karlsson sätter sitt andra mål i den 88 minuten betydde det 3-2 för Hammarby och säsongens andra seger var inom räckhåll. Men det som är typiskt för Hammarby i inledningen av serien är att man oftast släpper in ett mål några minuter efter att man själva gjort ett. Så även denna gång då Bollnäs kvitterade på övertid till slutresultatet 3-3.

Gårdagens match var otroligt jämn och spännande ända in i slutet så oavgjort var väl kanske ändå rättvist. Bollnäs tog ledningen i den 16 minuten genom anfallaren Erik Olovsson men Hammarby kvitterade 8 minuter senare då David Elfving kunde kontra in 1-1 efter lite Bollnäs slarv på mittplan. Det blev inga fler mål i första halvlek som präglades av ängslighet mellan två lag i poäng behov.

1-1 stod sig långt in andra halvlek med då blixtrar Bajen till i den 76 minuten då David Karlsson gör sitt första mål för kvällen efter en fin hörna. Men Hammarby lyckades bara hålla ledningen i fyra minuter. Ville Aaltonen styr in en hårt slagen frislag till kvittering 2-2. Fortsättningen vet ni och Hammarby tar trots tappad ledning en viktig pinne.

Hammarby har trots det lite att jobba på inför fortsättningen. Man måste kunna rida på den framgång våg som uppstår när laget gör mål. Alltför många gånger har man tappat initiativet när man har gjort mål framåt. Men det är bara att jobba på och tro på det man gör. Nästa match väntar Gripen från Trollhättan på bortaplan och allt annat än en seger där vore en stor skräll.