söndag, november 30, 2008

Gesim Dalipi blev Orrefors finalhjälte

Finalen stod alltså mellan de två bästa lagen Emmaboda IS och Orrefors IF som skulle göra upp om titeln 2008. Men innan dess så spelades bronsmatchen mellan Johansfors - Lindås/Långasjö. Här hade man stora förhoppningar från JIF lägret att man skulle kunna knipa tredjeplatsen. Efter halva matchen stod det 1-1 sedan Axel Karlsson nätat för Johansfors. Men så gör L/L det så viktiga 1-2 målet med 7.23 kvar att spela. Sen orkade inte Johansfors komma tillbaka igen. Slutresultatet skrev 1-3 till Lindås/Långasjö som därmed blev trea i cupen.

Trots förlusten blev denna upplaga en framgång för Johansfors. Man tog sig alltså vidare från gruppen och det har man bara gjort en gång i cupens åtta åriga historia. Man ska inte skämmas heller för platsen för man gjorde bra ifrån sig i gruppspelet. Hela laget förtjänar stort beröm men jag vill ändå plussa lite extra för målvakten Partik Nordström som gjorde många avgörande räddningar och dessutom var orädd i närkamperna. Ett stort Grattis från mig till alla i laget.

Johansfors skapade en hel del chanser i bronsmatchen. Men ett mål blev det bara i matchen

Målvakten i Lindås/Långasjö gör en bra benparad.

Ännu ett målchans för JIF

Finalen som spelades i 2x10 minuter blev en triumf för Orrefors som hade sin matchhjälte i två målskytten Gesim Dalipi. Han kvitterade på en mäktig frispark till 1-1 och sen gjorde han även 2-1 med 25 sekunder kvar av 1 halvlek. I andra halvlek trodde man att Emmaboda skulle komma ut som ett helt annat lag men på något sätt hade laget inte någon kraft eller energi kvar att ge. Orrefors var hungriga och mer tända än Emmaboda och gav det där lilla extra i varje situation. Efter lite mer än fem minuters spel i andra halvlek kom matchavgörandet 3-1 genom Pelle Whålin och sen kom 4-1 som ett brev på posten signerad Adam Karlsson strax innan slutsignalen ljöd i hallen för sista gången.

Domaren i händelsernas centrum

1-1 kvitteringen var en stenhård frispark som Emmabodas målvakt inte hade en chans.

Orrefors satte krokben för Emmabodas tankar på att försvara titeln från i fjol

Slutsignalen ljuder och Orrefors IF är mästare 2008

Grattis Orrefors, Allsbocup mästare 2008 (Foto Patrik Adolfsson, webbmaster Johansfors IF)