lördag, november 15, 2008

Hammarby blev överkörda av SAIK

Hammarby hade inte mycket att hämta i gårdagskvällens bandymatch mot Sandviken hemma på Zinken. Förlust resultatet skrevs till 2-8 till gästrikelaget efter 1-4 i paus. Efter en kvart spel stod det redan 0-2 och redan där var uppförsbacken stor för Bajen. Visserligen reducerade man till 1-2 genom Andreas Hammarbäck i den 20 minuten men hoppet om att komma i fatt naggades i kanten bara fyra minuter senare då SAIK gör sitt tredje mål genom Henrik Hagberg och ytterligare fyra minuter senare när matchklockan stod på 28 minuter kom tunga 1-4 där Daniel Berlin stod för målskyttet.

Nu insåg alla Bajenfans att detta inte var Hammarbys kväll. Man försökte dock och viljan fanns där men man var några storlekar mindre än Sandviken som var effektiva och hade ett kompakt försvarspel som Bajen hade mycket svårt att forcera.

Matchen avgjordes definitivt i början av andra halvlek när Mikko Aarni gör 1-5. Visserligen reducerar Bajen omgående till 2-5 och Hammarby skapar en hel del chanser utan att sätta ytterligare mål. Även några klara straffsituationer uteblev för Hammarby och gör man inte mål och får inte straff när man ska ha då är det svårt att vinna bandymatcher. Tyvärr så rinner det i väg på slutet när SAIK gör tre raka mål till slutresultatet 2-8.

Inte så mycket mer att säga om detta mer än att nu är det snart dags att plocka poäng igen. Sådana här förluster är givetvis inte bra för självförtroendet. Det gäller nu att samla sig och göra en bra match redan i morgon mot Bollnäs borta.