lördag, november 08, 2008

Hammarby exploderade i andra halvlek

Hammarby mötte i går nykomlingarna Örebro SK i premiären av Bandy elitserien på Zinkensdamm och vann med 7-3 efter 1-0 i halvtid. Det var som synes en trevande första halvlek med två nervösa lag som hade premiärnerverna utanpå matchtröjorna. Men det var Bajen som var det tyngre laget och kunde spela ut sen i andra. Men ÖSK gav dock aldrig upp utan kämpade på bra och var ett tag nära när man hade bara 3-5 underläge med 12 minuter kvar. Men då drog Hammarby på ytterligare en växel och avgjorde matchen minuten senare på straff.

Men Örebro höll på att få en smakstart då man i den 10 minuten fick en straff som Jonas Svensson i Bajenmålet dock räddade. Halvleken enda mål kom istället i den tjugofemte matchminuten på hörna. Bajen kör en elegant variant med en sidpass till Lasse Karlsson som lätt kan peta in bollen genom en stillastående Örebromur.

Karlsson var efternamet för Bajen denna kväll på Zinkensdamm. Lars och David gjorde samtliga Hammarbymålen fördelade på fyra för Lars och tre för David. Här har Bajen ett giftigt anfallspar som kan bära långt i årets Elitserie och kommande slutspel.

Andra halvlek var helt klart Hammarbys som spelade ut och hade mer energi än gästerna från Närke. Men man får inte slappna av får då hugger motståndarna direkt. Det var det som höll på att hända i går då en till synes säker 5-1 ledning höll på att ätas upp. Matcher kan vända fort i bandy. Men seger blev det och det var viktigt för nu väntar två tuffa matcher mot Västerås SK borta och Sandviken hemma.