torsdag, november 13, 2008

Hammarbys kämpande räckte inte

Hammarby gjorde en bra insats borta mot Västerås SK i gårdagens allsvenska bandymatch. Men det räckte inte då VSK var klassen bättre denna kväll. Dock var det Bajen som startade bäst som redan efter ett par minuter skaffade sig en straff. Tyvärr sköts straffen utanför av David Karlsson och istället är det Västerås som tar ledningen efter 12 minuter och redan fyra minuter senare kom också tvåan för hemmalaget.

Då såg det tungt ut för Hammarby som dock kämpade vidare och hade bud på mål, b la när Robert Rimgård hade ett skott i ribban från 40 meters avstånd. Men i den 42 minuten fick Hammarby det välförtjänta 2-1 målet genom en läcker hörnvariant där Lars Karlsson är sist på bollen. Tråkigt nog hann VSK med att utöka sin ledning till 3-1 innan första halvlekens slut.

Andra halvlek hann knappt starta förrän Bajen reducerar till 3-2 genom Lars Karlsson på straff. Men precis som vid 1-2 målet replikerar VSK omgående till två måls ledning igen. Synd att inte Hammarby lyckades rida på reduceringvågen och få riktigt kontakt i matchen. Då hade matchen kanske slutat annorlunda.

Matchen fortsatte i högt tempo där chanserna för båda lagen avlöste varanda och efter 59 minuter kom matchavgörandet då VSK ökar på till 5-2 genom Jonas Nilsson. 6-2 kommer också som ett brev på posten efter 73 minuter. Hammarby hann också med att bränna sin andra straff för kvällen i slutminuterna men det var mer av akademiskt betydelse.

Västerås vinner rättvis för att de var effektivare framför mål. Men med tanke på att VSK tillhör en av favoriterna att vinna guldet framåt vårkanten visade Hammarby att man ändå har kapacitet att vara med och fightas om de ädla medaljerna. Men då måste man vara effektivare framför målet och inte bjuda motståndarna på chanser som man gjorde i går. Men jag har ändå en stor förhoppning på en rolig vinter för Hammarby bandy.