onsdag, november 19, 2008

Hammarbys starka andra halvlek räckte till seger

Hammarby tog i går sin andra seger när man i går slog Gripen Trollhättan på bortaplan. Men det satt långt inne innan 6-4 segern kunde bärgas då Gripen ledde i paus med 3-1. Det började illa för gästerna då Marcus Sixtensson-Ottosson gav Gripen ledning efter 8minuter efter en hörna. Hammarby hade svårt att forcera Gripens backlinje då man spelade bra och hade mycket vilja och när väl Hammarby skapade lägen då stod hemmalagets målvakt i vägen. Men Hammarbys kvittering skulle så småningom komma då Richard Koch gjorde mål. 10 minuter senare fick Bajen ett gyllene läge att ta ledningen i matchen då man tilldömdes en straff, men straffen sköts utanför. Istället tog Gripen hand om bollen och den kom tillslut fram till Martin Apelqvist som rundade målvakten och satte 2-1. Hammarby var då i ett chocktillstånd och av bara farten kom också trean för Gripen precis innan paus då Marcus Sixtensson-Ottosson gör mål på straff.

Fem minuter in i andra halvlek kom den viktiga reduceringen då David Karlsson gör mål efter en hörna och nu vände Bajen på matchen. Kvitteringen kom fyra minuter senare genom matchens lirare Rikard Koch som gjorde sitt andra mål för dagen. Nu var Bajen heta och det klart bättre laget som tryckte tillbaka ett mer och mer slutkörd Gripen. 3-4 kom genom Gustav Björkman efter 60 minuter. Hemmalaget försökte att kvittera men vägde lätt mot Hammarby som skapade en del lägen men målvakten i Gripen gjorde ett par bra räddningar. Med fem minuter kvar avgör David Karlsson matchen när han gör 5-3 till Hammarby. Den nyss nämnde Karlsson också gjorde 6-3 i den 92:a matchminuten. Gripen fick också ett tröstmål innan slutsignalen ljöd på Slättbergsbanan genom Daniel Svedberg på ett distansskott på tredje övertidsminuten.

En viktig seger för Hammarby blev resultatet av besöket i Trollhättan. Fast helt övertygande var det inte för det håller inte i längden att återigen missa två straffar under en match. Mot bättre lag har man inte råd med alltför många straffmissar. Men en seger är alltid välkommet och Hammarby gör trots allt en bra andra halvlek där man gör fem mål. Nu hoppas jag att man kan rida på denna vinst och rada upp en vinstsvit under kommande matcher så att man kan klättra i tabellen. Närmast väntar IFK Motala hemma på Zinken på fredag.