måndag, november 03, 2008

Livets Stjärna

Månen är vår närmaste granne och den vackra himlakroppen har jag fått på bild ett antal gånger. Solen däremot är lite svårare att fota eftersom den är så ljustark. Men med lite molnslöja framför som stänger ute de "värsta" ljuset så blir det en bra bild på solen. Solen står allt lägre ner på himlen i söder och går ner i sydväst nu i november. Bilderna är tagna nu i kväll 15.25



5 kommentarer:

tomasrj sa...

Snyggt Nicke. Riktigt snyggt!!

Björn Nilsson sa...

Lite läskigt att ta bilder mot solen. På "den gamla goda tiden" kunde man bränna hål i kameran om man gjorde det på fel sätt. Men här blev det snyggt.

Anonym sa...

För tusan! Var rädd om ögonen. Det kan vara farligt att titta rakt in i solen även genom en kamera.

Jag har en gång bränt sönder ridåslutaren i en Leica när den låg i solen under en båttur. Men Leica har ingen spegel utan obejektivet blir som ett förstorningsglas som man lekte med som liten och brände märken i träbitar. Det blev ett fint hål i slutaren, vilket gjorde att det blev svarta streck på bilderna.

Nicke Grozdanovski sa...

tack Tomas.. är själv nöjd med bilderna

Nicke Grozdanovski sa...

Björn och Lasse- Solen lyste svagt och alstrade ingen värme vid fototillfället dels för att den var en molntöcken framför och dels att den höll på att gå ner. Sen den bilden som är förstorad gjorde jag i redigeringen efteråt.