torsdag, november 20, 2008

Posten har inte råd

Postens anställda har fått ett mail som säger:

"Idag har Bolagscheferna bestämt att några julbord INTE får arrangeras externt på restauranger, konferensanläggningar etc.
Posten ekonomi totalt ser ut att bli sämre än väntat och därför är det i första hand en symbolhandling att inte under hösten spendera mer pengar än nödvändigt. Om julbord anordnas skall det ske i egna lokaler, enkelt och i en anda av sunt förnuft. Vid inköp skall inköpskort användas och iordningställandet skall ske i egen regi."


Det är klart att Posten inte har råd att ge sina anställda som sliter året om men framför allt kring jultider med att bära post till oss medborgare när Posten VD Lars G Nordström får 900 000 kronor i månaden. Postens ekonomi räcker inte till allt då får de anställda stå tillbaka då man inte ska spendera i onödiga saker som ett julbords tack till de anställda för deras slit

"Sådan är Kapitalismen otack är den armes lön...
Det är rikas paradis men ingen hör en fattigs bön"

2 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Svårbegripligt resonemang i det där mejlet - om personalfestande verkligen tär på postens ekonomi kan snålhet på det området inte vara en symbolhandling utan tvingande nödvändighet. Men har man i själva verket berg av pengar att ösa ut över cheferna blir det ju en symbolhandling. Man kan väl säga att den här typen av åtgärder (vare sig det nu gäller indragna fruktkorgar, bidrag till personalfester, julklappar och liknande) symboliserar vilka som räknas respektive inte räknas i det här samhället.

Nicke Grozdanovski sa...

När man läser mailet så tror man först att det är ett aprilskämt till man upptäcker att det nu är november och april är väldigt långt borta. Alltså måste de vara sant.

Det är verkligen ett hån mot alla postens anställda. Jag hoppas det finns många "Gustav Svensson" ( Svensson, Svensson) i postkåren som sätter ner foten. Sådana behövs idag