måndag, november 03, 2008

Årets sista match på Söderstadion

Så var det dags för omgång 29 som bjuder på Hammarbys säsongens sista hemmamatch på Söderstadion då man tar emot Malmö FF. Matchen som sådan är betydelselös för de ädla placeringarna men bara vetskapen om att Bajen ska springa ut på en fotbollsplan gör att det pirrar extra i ett Bajenhjärta. Matcherna mot Malmö brukar bli sevärda och bra matcher och jag hoppas att dagens match bjuder på dessa ingredienser.

I mål står Kristoffer Björklund som gjorde en fantastisk insats mot Halmstad i senaste matchen. Hoppas han kan spika igen målet ikvällens drabbning. Han har gjort en bra insats under säsongen tycker jag och har axlat skadade Rami Shaaban på ett utmärkt sätt.

Erkan Zengin är avstängd efter att ha dragit på sig säsongens sjätte varning i onsdags. Mikkel Jensen och Christian Traoré har inte blivit fria från sina skador. Det innebär att samma backlinje förmodligen får chansen från start. José Monteiro och Suleyman Sleyman spelar på centrala backlinjen och på kanterna de båda Johansson, Emil och David. De får jobba hårt mot Malmös anfallspelare med Ola Toivonen i spetsen. Man får inte låta de ha för mycket boll och stänga av deras passningsytor.

På mittfältet är alltså Erkan Zengin avstängd och det är synd för han är i väldigt bra form för tillfället. Jag tror att Sebastian Castro-Tello får chansen från start i kväll. Han gjorde ett väldigt piggt inhopp i andra halvlek mot Halmstad och bidrog till att vända matchbilden. Dessutom får säkert Carlos Geates förnyat förtroende av tränare Tony Gustavsson liksom Louay Chanko och Harris Laitinen.

På topp startar Charlie Davies förhoppningsvis tillsammans med Olof Gutestam. Det var väldigt skönt att se Gutestam sätta sitt första mål mot Halmstad. Han har tidigare varit nära vid några tillfällen utan att sätta dit den. Charlie Davies har utan tvekan varit Bajens bästa spelare i år. Han är ett ständigt orosmoment för motståndarna med sina dribblingar och spelglädje. Att han dessutom hittar målet i år (10 st.) gör inte saken sämre.

Malmö FF var ett tag under hösten helt under isen i allsvenskan och mörkrets la sig som ett töcken över Malmö Stadion. Men på senare tid har man hittat ut från den mörka källaren och har tre segrar på de fyra senaste matcherna. Detta gör att det är ett Malmö med återfunnet självförtroende som gästar Söderstadion i kväll. Där återser vi en Bajenbekantning, Jeffrey Aubynn i den himmelsblå tröjan. MFF bästa målskytt är Ola Toivonen som gjort 11 mål för skåningarna. Han är en nyckelspelare som Hammarby måste se upp med. Andra spelare att hålla ögonen på är Edward Ofere och nyss nämnde Jeffrey Aubynn. Malmö ligger på en nionde plats med 38 poäng och det är tre poäng bakom Bajen. Så även om matchen inte har något med de ädla placeringarna att göra så är det ändå en viktig match som står på spel.

Hoppas att fler än 5592 hittar till Söderstadion i kväll. Det var en usel publiksiffra mot Halmstad och för att jag ska vara nöjd så är inte mindre än 11000 godkänt. Vi brukar ha lätt för Malmö och har inte förlorat hemma sedan 1999. Fjolårets match slutade med 1-0 till Hammarby då Paulinho gjorde mål redan efter 8 minuter. Precis som jag skrev i början så kommer det bli en spännande match i kväll. Båda lagen kommer att gå för seger och det gäller för Hammarby att visa att de är de som har hemmaplan och det är vi som står för festligheterna Sen är alltid säsongens sista hemmamatch speciell för alla inblandade och man vill avsluta på ett snyggt sätt och tacka fansen för säsongen. Det finns alla möjligheter till det. Laddningen borde det inte vara några problem en sådan här kväll. Det gäller få igång det spelet som var så framgångsrik i andra halvlek i den senaste matchen, fart och fläkt med snabba passningspel och snabba omställningar från försvar till anfall. Sen är det viktigt att vara effektiva framför Malmös mål och sätta chanserna när de dyker upp. Jag tror att vi vinner med 3-1 och att Davies gör två och Guterstam ett.

Inga kommentarer: