torsdag, november 06, 2008

Stoppa jakten på sjuka och arbetslösa

Vänsterpartiets riksdagsledamöter Kalle Larsson, LiseLotte Olsson, Torbjörn Björlund, Marianne Berg och Egon Frid är på besök i Norrbottens län, Västerbottens län och Västernorrlands län. De har kartlagt effekterna av regeringens försämringar i sjuk och arbetslöshetsförsäkringen för människor i de tre olika länen.

På resan träffar de lokala fackliga organisationer och handikapporganisationer, medborgare och media för att diskutera det nya orättvisa Sverige och Vänsterpartiets alternativ.
De har kartlagt effekterna av regeringens försämringar i sjuk och arbetslöshetsförsäkringen för människor i de tre olika länen. På resan träffar de lokala fackliga organisationer och handikapporganisationer, medborgare och media för att diskutera det nya orättvisa Sverige och Vänsterpartiets alternativ. Med sig har de ett upprop:Vi kräver gemensamma lösningar på gemensamma problem! Även den som idag är frisk och har jobb kan bli sjuk och arbetslös. Vi människor är både starka och ömtåliga. Därför tjänar vi på en solidariskt finansierad och generös sjuk - och arbetslöshetsförsäkring. Vi vill höja taken och ersättningsnivåerna. Vi kämpar för alla människors rätt till jobb och ekonomisk trygghet.


Läs hela rapporten här och
rapport för Västerbotten

Inga kommentarer: